Τέλος στο όνειρο του EURO, ήττα από τη Γεωργία στα πέναλτι

Τέλος στο όνειρο του EURO, ήττα από τη Γεωργία στα πέναλτι

Στον «τελικό» της Τιφλίδας, η Εθνική δεν τα κατάφερε, έχασε στα πέναλτι με 4-2 από τη Γεωργία (0-0 κ.α. και παράταση) και μετέτρεψε σε... εφιάλτη το όνειρο της πρόκρισης στο Euro της Γερμανίας. Μοιραίοι από την «άσπρη βούλα» Μπακασέτας και Γιακουμάκης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα είδε το όνειρο του EURO να «σβήνει» στην Τιφλίδα, αφού ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Γεωργία με 4-2. Ετσι, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης έπειτα από δέκα χρόνια. Μοιραίοι για την ομάδα του Πογέτ οι Μπακασέτας, Γιακουμάκης που έχασαν πέναλτι. Δοκάρι είχε ο Μαυροπάνος στην παράταση. 

Kακό α΄ ημίχρονο, με τη Γεωργία να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι, να πιέζει και να προσπαθεί να γίνει απειλητική. Η Ελλάδα μετά το 25΄ ανέβασε την απόδοσή της και στο 37΄ ο Πέλκας που βρέθηκε στην περιοχή έχασε την ισορροπία του. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο και ίσως η καλύτερη σε αυτό το διάστημα έγινε στο 45΄ και ήταν για τη Γεωργία. Ο Τσακβετάτζε εκτέλεσε φάουλ και ο Βλαχοδήμος έδιωξε σωτήρια. Στο β΄ μέρος μπήκε καλύτερα η Ελλάδα, πίεσε κι έγινε πιο επικίνδυνη με την είσοδο του Κωνσταντέλια. Μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο αγώνας συνέχισε να είναι φτωχός ποιοτικά, ενώ οι δύο ομάδες έπαιρναν όλο και λιγότερα ρίσκα. Ετσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 100΄ ο Μαπακασέτας έκανε ωραίο σουτ εκτός περιοχής, με τον Μαμαρντασβίλι να διώχνει. Η Εθνική πλησίασε στο γκολ στο 102΄, με τον Τσιμίκα να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά, τον Μαυροπάνο να βγαίνει νικητής στον αέρα, αλλά την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, στο 105΄ από το λάθος του Μαυροπάνου, ο Νταβιτασβίλι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο. 

Στη ρώσικη ρουλέτα η Ελλάδα δεν ήταν ψύχραιμη. Ο Μπακασέτας νικήθηκε από τον Μαμαρντασβίλι, ενώ ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα άουτ. Η Γεωργία επικράτησε 4-2 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κακαμπάτζε, Σενγκέλια (86΄ Σιταϊσβίλι), Κιτεισβίλι (104΄ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορατσβίλι, Κακβεντάντζε (104΄ Νταβιντασβίλι), Κβαρατσέλια (109΄ Κβιριτάλια), Ζιβζιντάτζε  (75΄ Μικαουτάτζε).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μπάλντοκ (61΄ Ρότα), Χατζηδιάκος (106΄ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Μάνταλος (98΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (67΄ Σιώπης), Μπακασέτας, Πέλκας (61΄ Κωνσταντέλιας), Μασούρας, Ιωαννίδης (91΄ Γιακουμάκης).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή