Πινγκ πονγκ γυναικών: Επιστρέφουν πλέι οφ και αισιοδοξία

Πινγκ πονγκ γυναικών: Επιστρέφουν πλέι οφ και αισιοδοξία

Επανέρχεται η διαδικασία των πλέι οφ στην Α1 κατηγορία γυναικών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου και την εξωστρέφεια του αθλήματος επανέρχεται η διαδικασία των πλέι οφ στην Α1 κατηγορία γυναικών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Το ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με τις αθλήτριες, είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης. Παίρνουν μέρος σε αυτό ξένες παίκτριες με διεθνείς διακρίσεις, και, παρόλο που μετέχουν οι ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, κινείται σε φίλαθλα επίπεδα. Βέβαια, όπως και στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα, πρόκειται για μία διοργάνωση δύο ταχυτήτων που χωρίζεται στις ομάδες της κορυφής και της βάσης.

Οι αγώνες των πλέι οφ για τη διεκδίκηση του τίτλου της Α1 εθνικής κατηγορίας θα αρχίσουν αύριο (15.00) στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» και αντιμέτωποι στους ημιτελικούς θα βρεθούν Ολυμπιακός – Πέρα και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. 

Οι αθλήτριες των τεσσάρων συλλόγων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απηυθύναν κάλεσμα στους φίλαθλους, καθώς το πινγκ πονγκ βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

«Τα πλέι οφ προσθέτουν αίγλη σε μία διοργάνωση. Ισως το πρωτάθλημά μας να είναι από τα δυσκολότερα στην Ευρώπη. Βέβαια, δεν έχουν όλες οι ομάδες τη δυνατότητα να υποστηρίζουν υψηλά μπάτζετ και, ίσως, στο κομμάτι της δυναμικότητας να χωρίζεται στη μέση το πρωτάθλημα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θέλουμε νέο κόσμο στο άθλημά μας, θέλουμε να νιώθουμε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και υποστήριξη», τόνισε η Δήμητρα Θωμαΐδα Τσεκούρα η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της ιστορικής ομάδας του Πέρα Αθηνών.  

Στο πρωτάθλημα του πινγκ πονγκ αγωνίζονται, μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ομάδες με μεγάλο αριθμό φιλάθλων. 

Το άθλημα όμως δεν έχει ποτέ στιγματιστεί από επεισόδια. «Τα οπαδικά δεν χωράνε στο πινγκ πονγκ. Εχει μεταφερθεί το πάθος των μεγάλων συλλόγων αλλά με την καλή έννοια. Προσπαθούμε όσο το δυνατό να μείνουν έξω οι φανατισμοί και τα κακώς κείμενα. Είναι σπουδαίο να δραστηριοποιούνται στον χώρο μας μεγάλες ομάδες κι ελπίζω ν’ ακολουθήσουν κι άλλες. Θεωρώ ότι θα είχαμε μεγαλύτερη δημοσιότητα αν το πρωτάθλημα διεξαγόταν σε έδρες», υπογράμμισε η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνα Παρίδη ενώ η Ιωάννα Γερασίμου από την ΑΕΚ ανέφερε ότι τους αγώνες «δεν τους παρακολουθούν φανατικοί οπαδοί».

Οι αθλήτριες και των τεσσάρων ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση έδωσαν τον τίτλο του φαβορί στον Ολυμπιακό. Οι αγώνες των πλέι οφ θα είναι μονοί και δεν μεταφέρονται τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις των δύο γύρων.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή