Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, νίκησε τον Μίλωνα

Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, νίκησε τον Μίλωνα

Με ανατροπή στο τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός στέφθηκε για 17η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανατροπή στο τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός στέφθηκε για 17η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας.

Οι «Ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-2 σετ τον Μίλωνα στον τελικό του Final Four, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα.   

Ο Μίλωνας μπήκε πολύ καλά στο εναρκτήριο σετ του τελικού και πήρε άμεσα το προβάδισμα (4-7). Οι Νεοσμυρνιώτες βρήκαν επιθετικές λύσεις και ξέφυγαν στο σκορ με τέσσερις πόντους (12-16). Η πολύ καλή υποδοχή της ομάδας του Σάκη Ψάρρα έφερε και τη νίκη στο πρώτο σετ με 25-19.

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την κατάσταση και με εντυπωσιακό μπλοκ πήρε το προβάδισμα, η διαφορά διευρύνθηκε, με τους «ερυθρόλευκους» στο τέλος να ισοφαρίζουν στα σετ με 25-19.

Το τρίτο σετ ήταν άκρως ανταγωνιστικό. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, προσέχοντας τις επιλογές τους. Η ομάδα του Μίλωνα πήρε πρώτη προβάδισμα (21-20), αλλά ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σκορ και έφτασε στην ανατροπή (22-25). Ο Μίλωνας έδειξε τεράστια αποθέματα ψυχής και δεν «λύγισε» στο 4ο σετ. Οι «Ερυθρόλευκοι» μείωσαν στον πόντο (21-20), αλλά και πάλι ο Μίλωνας ανέκτησε το προβάδισμα των τριών πόντων (24-21) για να πάρει το σετ στο τέλος (25-22) και να στείλει τον τελικό στο tie-break.

Στο tie-break, ο Μίλωνας είχε από την αρχή το προβάδισμα και πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων (7-3). Οι «Ερυθρόλευκοι» ροκάνισαν τη διαφορά αλλά ο Μίλωνας διατήρησε μία απόσταση δύο πόντων. Με το σκορ στο 9-11, οι παίκτες του Ντάνιελ Καστελάνι με σερί 3-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ. Μάλιστα βρέθηκαν με match point (13-14), αλλά ο Μίλωνας έστειλε το tie-break στην παράταση. Σε εκείνο το σημείο, η εμπειρία των «ερυθρόλευκων» έκανε τη διαφορά και ήρθε το τελικό 3-2 σετ.

Τα σετ: 25-19, 19-25, 22-25, 25-22, 14-16

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή