Premier League: καμπανάκι κινδύνου για τρομοκρατική επίθεση

Premier League: καμπανάκι κινδύνου για τρομοκρατική επίθεση

Η ήττα της Μπάγερν από την Ντόρτμουντ στέφει την αήττητη Λεβερκούζεν πρωταθλήτρια στη Γερμανία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση για λήψη μέτρων έναντι πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος εντός ή εκτός γηπέδων απηύθυνε στις αγγλικές ομάδες η Premier League, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης ακραίων ισλαμιστών στη Μόσχα και του καλέσματος του εκπροσώπου του ISIS για περισσότερες επιθέσεις κατά χριστιανών και Εβραίων.

Οπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Premier League ειδοποίησε από το Σάββατο για τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στους αγώνες ιδίως για το τριήμερο που πέρασε, όταν η Βρετανία γιόρτασε το Πάσχα, αν και ο κίνδυνος ελλοχεύει οποιαδήποτε στιγμή.

Ευτυχώς το τριήμερο παρήλθε χωρίς προβλήματα, με την Πρέμιερσιπ να είναι το μόνο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που αναζητεί τον φετινό νικητή του, καθώς στα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστός ο πρωταθλητής.

Η λευκή ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι με την Αρσεναλ στο μεγάλο ματς της Κυριακής ωφέλησε κυρίως τη Λίβερπουλ, που νίκησε με ανατροπή στο «Ανφιλντ» την Μπράιτον 2-1 και είναι δύο βαθμούς μπροστά από τους «κανονιέρηδες» και τρεις από του «σίτιζενς», με εννέα ακόμη αγωνιστικές να απομένουν.

Η δράση συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες Νότιγχαμ – Φούλαμ, Νιούκαστλ – Εβερτον, Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας, Μπέρνλι – Γουλβς και Γουέστ Χαμ – Τότεναμ, ενώ οι διεκδικητές του τίτλου ετοιμάζονται να παίξουν, η Αρσεναλ με τη Λούτον και η Σίτι με την Αστον Βίλα αύριο, και η Λίβερπουλ με τη Σέφιλντ μεθαύριο.

Στη Γερμανία, η ήττα της Μπάγερν από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-0 μέσα στο Μόναχο το Σάββατο ουσιαστικά στέφει την ακόμη αήττητη Λεβερκούζεν πρωταθλήτρια, αφού επτά ματς πριν από το τέλος της φετινής Μπουντεσλίγκα έχει πλέον προβάδισμα 13 βαθμών.

Ομοίως σε Γαλλία και Ιταλία οι τελευταίες αγωνιστικές είναι απλώς διαδικαστικές για τη στέψη των Παρί Σεν Ζερμέν και Ιντερ αντιστοίχως. Μάλιστα, η Παρί, αν και με παίκτη λιγότερο, επικράτησε προχθές με 2-0 στην έδρα της Μαρσέιγ στο «Λε Κλασίκ» και απέχει 12 βαθμούς από τη δεύτερη Μπρεστ και 13 από την τρίτη Μονακό, επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Στην Ισπανία, τέλος, η Ρεάλ κατέβαλε με 2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και κρατάει τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την Μπαρτσελόνα, που επικράτησε 1-0 της Λας Πάλμας, οκτώ «στροφές» πριν από το «νήμα» της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή