Με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet η είσοδος στους ποδοσφαιρικούς αγώνες από 9 Απριλίου

Με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet η είσοδος στους ποδοσφαιρικούς αγώνες από 9 Απριλίου

4' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφιακά και με ασφάλεια θα πραγματοποιείται από τις 9 Απριλίου η είσοδος των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων για τους αγώνες της Super League 1 και του Κυπέλλου ποδοσφαίρου, όπως σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Η επόμενη ημέρα της πλήρους επιστροφής με ασφάλεια στις κερκίδες των γηπέδων, έχει –πέραν της νέας νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και του σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες)– κι ένα νέο τρόπο εισόδου στα γήπεδα για τους φιλάθλους, τον οποίο μπορεί να δει κανείς αναλυτικά στο tickets.gov.gr.

Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η αγορά του εισιτηρίου, διαδικασία η οποία θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μετά την αγορά, το εισιτήριο θα «αποθηκεύεται» πλέον στο Gov.gr Wallet ή αλλιώς στο ψηφιακό πορτοφόλι.

 

Για να μπαίνουν πλέον με ασφάλεια στα γήπεδα, όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους το Gov.gr Wallet.

 

Για όσους δεν έχουν κατεβάσει ακόμα στο κινητό τους το Gov.gr Wallet, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση. Για να κατεβάσουν το Gov.gr Wallet, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), «μπαίνοντας» στο emep.gov.gr και να έχουν καταχωρίσει τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η διαδικασία είναι απλή και τα στοιχεία που θα χρειαστεί να καταχωρίσουν είναι τα ακόλουθα:

– αριθμός κινητού τηλεφώνου,

– διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail),

– αριθμός σταθερού τηλεφώνου,

– ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής και πλήρης διεύθυνση επικοινωνίας, στην περίπτωση που αυτή διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής.

Η αρχική καταχώριση γίνεται μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και αποστέλλεται κωδικός μίας χρήσης (One Time Password) με sms, τον οποίο εισάγουν για την επαλήθευση κατοχής του αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια ακολουθεί επιβεβαίωση της κατοχής του αριθμού κινητού από πιστωτικό ίδρυμα του οποίου είναι χρήστες e-banking ή από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Στην περίπτωση που ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από πιστωτικό ίδρυμα ούτε από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταβεί σε ΚΕΠ ή σε κάποια έμμισθη προξενική αρχή για να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Οσον αφορά στους ανήλικους που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο (ΕΜΕπ), αρκεί να διαθέτουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Η υπόλοιπη διαδικασία για την είσοδο στις κερκίδες των γηπέδων έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα των φιλικών υπηρεσιών που παρέχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Είναι εύκολη και ολοκληρώνεται σε τρία μόλις απλά βήματα:

1) Πραγματοποιούμε την αγορά του εισιτηρίου μας, όπως ακριβώς το κάναμε μέχρι σήμερα!

2) Αφού αγοράσουμε το εισιτήριό μας, μπαίνουμε στο Gov.gr Wallet και πληκτρολογούμε ή σκανάρουμε τον κωδικό του εισιτηρίου μας, το οποίο αυτομάτως προστίθεται στο ψηφιακό μας πορτοφόλι.

3) Αφού επιλέξουμε το εισιτήριό μας, εμφανίζεται το QR code ή το barcode, το οποίο είναι πλέον στο Gov.gr Wallet μας και θα το χρειαστούμε για την είσοδό μας στο γήπεδο.

 

Από την έναρξη της εφαρμογής του νέου τρόπου εισόδου στα γήπεδα, στις 9 Απριλίου και μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους τόσο με το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet όσο και με τον τρόπο που ισχύει έως και σήμερα.

 

Δηλώσεις Δ. Παπαστεργίου και Γ. Βρούτση

Για μια καινούργια πραγματικότητα για τους φιλάθλους έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ αναφερόμενος στο νέο σύστημα ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων και την είσοδό τους στα γήπεδα.

Οπως είπε, «σε απόλυτη συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και τη Super League ξεκινάμε από 9 Απριλίου. Δεν ξεκινάμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι μια καινούργια πραγματικότητα για τους φιλάθλους. Συνεπώς αρχίζουμε με το καινούργιο σύστημα ταυτοποίησης μέσα από το Wallet όπου βάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο. Απλά σκανάρουμε το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου που μπαίνει στο ψηφιακό πορτοφόλι μας και με αυτό μπαίνουμε στο γήπεδο». Οπως πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου, «αν δεν έχουμε καταλάβει ή δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κατεβάσουμε το Wallet, συνεχίζουμε να μπαίνουμε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο του έγχαρτου εισιτηρίου της ταυτοποίησης στην είσοδο».

Οπως επισήμανε «οι φίλαθλοι έχουν να κάνουν μόνο ένα βήμα, να κατεβάσουν το Wallet και μάλιστα ήδη στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας που είναι ένα προαπαιτούμενο βήμα έχουν εγγραφεί περίπου οι μισοί Ελληνες. Συνεπώς πρέπει να κατεβάσουμε το Gov.gr.Wallet και από κει πέρα η είσοδος του εισιτηρίου –απλού ή διαρκείας– είναι απλά ένα βήμα, δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οποιος έχει το εισιτήριο διαρκείας στα χέρια του, το βάζει στο gov.gr wallet και από κει και πέρα ταυτοποιείται το όνοματεπώνυμό του, το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο είναι και το μέσο ταυτοποίησης». Σημείωσε ότι «αντί να απασχολούμε εκατοντάδες και χιλιάδες αστυνομικούς στα γήπεδα τις Κυριακές πλέον η ταυτοποίηση γίνεται κατευθείαν πάνω στο ψηφιακό μας πορτοφόλι».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι ένας ανήλικος αν είναι κάτω από 15 ετών συνοδεύεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του και έτσι το εισιτήριό του στο κινητό του πατέρα ή του κηδεμόνα, ενώ στην περίπτωση που είναι άνω των 15 ετών θα μπορεί ο ίδιος ο ανήλικος να εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και να κατεβάσει το gov.gr.wallet. Για οποιαδήποτε απορία παρέπεμψε στο tickets.gov.gr.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι «από 9 Απριλίου ξεκινάει η ταυτοπροσωπία με τη νέα σύγχρονη μεθοδολογία που έχει φτιάξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεταβατικό στάδιο ώστε οι φίλαθλοι να εξοικειωθούν με το θέμα της νέας τεχνολογίας και θα πάμε με δυο δρόμους. Θα εφαρμόζεται και ο νέος νόμος για την ταυτοπροσωπία αλλά θα ισχύει και το παλιό σύστημα». Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι ότι «η Ελλάδα έχει πλέον τα πιο σύγχρονα γήπεδα από θέμα ασφάλειας όσον αφορά στην τεχνολογία την οποία εισαγάγαμε».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όλη η κοινωνία ήθελε να αλλάξει κάτι επιτέλους, να νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια».

Μιλώντας για το θέμα και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου επισήμανε ότι «το ποδόσφαιρο συμμετέχει ενεργά, όλες οι πλευρές θέλουν το ίδιο, ανταλλάσσουμε απόψεις, βάζει ο καθένας την τεχνογνωσία του».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή