Τζάμπολ για Περιστέρι, Προμηθέα στα προημιτελικά του BCL

Τζάμπολ για Περιστέρι, Προμηθέα στα προημιτελικά του BCL

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διπλή εκπροσώπηση θα διεκδικήσει το ελληνικό μπάσκετ τουλάχιστον μία θέση στο φετινό φάιναλ φορ του Champions League, που θα φιλοξενηθεί στη Stark Arena του Βελιγραδίου στις 26-28 Απριλίου. Οκτώ ομάδες συνεχίζουν στη διοργάνωση και δύο απ’ αυτές είναι ελληνικές, με την προημιτελική σειρά να ξεκινάει απόψε με τέσσερα παιχνίδια και το σύστημα «best of three», δηλαδή η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες, σε τρία το πολύ παιχνίδια. Εάν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που απέκτησε το πλεονέκτημα, τερματίζοντας πρώτη στον όμιλό της, στη φάση των 16.

Το Περιστέρι μπαίνει πρώτο στον «χορό», αντιμετωπίζοντας στις 20.00 τη Βόννη στην Telecom Dome. Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος των δυτικών προαστίων διεκδικεί κάτι τόσο σημαντικό στην Ευρώπη και η αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα έχει ήδη αποκτήσει ιστορική σημασία. Με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του, το Περιστέρι θα στηριχθεί στη μεγάλη εμπειρία του προπονητή του, που ως αθλητής έχει φτάσει στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά και στον Τζο Ράνγκλαντ, τον εξαιρετικό Αμερικανό γκαρντ με τα περισσότερα «νταμπλ νταμπλ» τη φετινή περίοδο, σε πόντους και ασίστ. Αναδείχθηκε, άλλωστε, ο MVP της διοργάνωσης για τον μήνα Μάρτιο.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, που αγωνίζεται αρκετά καλά στην έδρα της. Από την πλευρά μας, εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε μάχη για 40 λεπτά με πολλή ένταση και ενέργεια, προσπαθώντας να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε όλη τη χρονιά, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας», δήλωσε ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, από τους πιο αξιόπιστους επιθετικά παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Δύο ώρες αργότερα, στις 22.00, σειρά θα πάρει και ο Προμηθέας, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Ισπανία τη Μάλαγα, έχοντας κι αυτός μειονέκτημα έδρας. Δεν είναι το φαβορί του ζευγαριού, είναι όμως μια ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Οι άλλοι δύο αποψινοί αγώνες: Μούρθια – Λούντβιγκμπουργκ (19.30) και Τενερίφη – Τόφας (21.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή