Παρίσι 2024: Απρόοπτο στα εγκαίνια του ολυμπιακού κολυμβητηρίου

Παρίσι 2024: Απρόοπτο στα εγκαίνια του ολυμπιακού κολυμβητηρίου

Αβολη στιγμή για Γάλλο καταδύτη, μπροστά και στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απροσδόκητη τροπή πήρε χθες, Πέμπτη, η τελετή εγκαινίων του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου στο Παρίσι, στην οποία παρευρέθη ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όταν κάτι δεν πήγε καλά στην επίδειξη ενός από τους αθλητές.

Ο Γάλλος καταδύτης Αλέξις Ζαντάρ, ο οποίος συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γλίστρησε στον βατήρα ακριβώς τη στιγμή που επρόκειτο να βουτήξει μαζί με άλλους δύο αθλητές, πριν αναπηδήσει επώδυνα από τη σανίδα και τελικά μέσα στο νερό.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε χαρούμενος που έφερε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων, ενώ σε story στο Instagram ο 26χρονος δημοσίευσε μια φωτογραφία του με αμυχές στην πλάτη του.

«Είμαι καλά. Δεν χτύπησα, απλώς δυστυχώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», είπε ο Ζαντάρ στο δίκτυο RMC Sport. «Εγινε σε μια στιγμή που δεν το περίμενα καθόλου», πρόσθεσε.

«Εχω σπάσει σανίδες στο παρελθόν, αλλά η σανίδα δεν είχε σπάσει εμένα ποτέ πριν. Τώρα με έχει σπάσει. Θα προτιμούσα αυτή η τελετή να είχε πάει καλά από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπήρχε αυτό το μικρό πρόβλημα, αλλά τόσο το καλύτερο», ανέφερε ο Γάλλος αθλητής.

«Γνωρίζουμε το άθλημά μας. Ξέρουμε τι συνεπάγεται. Ξέρουμε ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν… Επρεπε να συμβεί μπροστά στον πρόεδρο και σε ολόκληρη τη Γαλλία. Νομίζω ότι επιλέξαμε την κατάλληλη στιγμή», είπε αυτοσαρκαζόμενος.

Οι καταδύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγρού Στίβου του Παρισιού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πηγή: Reuters, RTE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή