Premier League: «Εξαφανισμένος» ο Χάαλαντ από τα ντέρμπι κορυφής

Premier League: «Εξαφανισμένος» ο Χάαλαντ από τα ντέρμπι κορυφής

Στους αγώνες με ομάδες της πρώτης πεντάδας, ο Νορβηγός έχει πετύχει μόλις ένα γκολ και η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί να πάρει νίκη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο… Amber alert δεν έβγαλαν στην Αγγλία για να εντοπίσουν τον… εξαφανισμένο 23χρονο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Ερλινγκ Χάαλαντ, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι κορυφής της Premier League με την Αρσεναλ την περασμένη Κυριακή, που έληξε χωρίς τέρματα και διατήρησε την ομάδα του στην τρίτη θέση.

Ο Νορβηγός αρχισκόρερ, αν και βασικός στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Αγγλίας, έμοιαζε χαμένος στον κρίσιμο αγώνα στο Ετιχαντ Στέιντιουμ, και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως επισημαίνουν με έμφαση τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, που δεν συγχωρούν τις κακές εμφανίσεις.

Ο Χάαλαντ, που ήταν έκπληξη ότι δεν πήρε φέτος τη Χρυσή Μπάλα αντί του Λιονέλ Μέσι, έχει ήδη πετύχει 18 τέρματα στη φετινή Premier League και είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Κι όμως, όταν έχει αντίπαλο κάποια από τις συνδιεκδικήτριες του τίτλου, ο μακρυμάλλης επιθετικός μοιάζει να εξαφανίζεται.

Στο ματς με την Αρσεναλ ο παίκτης-ρομπότ, όπως τον αποκαλούν, δεν μπόρεσε να πιάσει τα γνωστά στάνταρ απόδοσης που τον έχουν καθιερώσει ως αντίπαλον δέος του Κιλιάν Εμπαπέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τρεις μέρες μετά, έμεινε στον πάγκο κατά τη θριαμβευτική νίκη των «σίτιζενς» επί της Αστον Βίλα με 4-1 την Τετάρτη.

Αυτό σημαίνει ότι έναντι των υπόλοιπων ομάδων της πρώτης πεντάδας, από την οποία θα προκύψουν και οι εκπρόσωποι της Αγγλίας στο Champions League της επόμενης σεζόν, ο Χάαλαντ έχει σκοράρει φέτος μόνο μία φορά στο πρωτάθλημα, κι ενώ απομένει μόνο μία αναμέτρηση με την Τότεναμ για την ολοκλήρωση των αγώνων με τις άλλες κορυφαίες ομάδες (Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Αστον Βίλα και Τότεναμ).

Αντιθέτως, στα ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη βαθμολογικά αρκετά κατώτερη Γιουνάιτεντ, ο Χάαλαντ είναι όχι απλώς παρών αλλά και ρυθμιστής των αγώνων, σκοράροντας συνολικά τρεις φορές στις δύο νίκες των «γαλάζιων» της πόλης φέτος, ενώ έχει και μία ασίστ. Η Γιουνάιτεντ όμως είναι έκτη.

Στους αγώνες με ομάδες της πρώτης πεντάδας στο πρωτάθλημα ο Χάαλαντ έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, και η Μάντσεστερ Σίτι, που προφανώς κάνει πρωταθλητισμό, δεν μπορεί να πάρει νίκη στα παιχνίδια αυτά: Με τον Χάαλαντ στην ενδεκάδα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε κόντρα στις άλλες ομάδες της πεντάδας φέτος τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες έως τώρα. Μία νίκη πέτυχε, και αυτή όταν ο Χάαλαντ έμεινε στον πάγκο, δηλαδή την Τετάρτη με τη Βίλα.

Γιατί λοιπόν ο Νορβηγός στράικερ χάνεται φέτος κόντρα στους «μεγάλους»; Γιατί έφτασε ο Ρόι Κιν, παλιά δόξα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να πει ότι «έμοιαζε με παίκτη Δ΄ κατηγορίας»;

Ο Χάαλαντ περνάει δύσκολη χρονιά λόγω διαφόρων τραυματισμών. Η φετινή σεζόν του δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, όταν σκόραρε κατά ριπάς και ήταν ο φόβος και τρόμος των αμυντικών.

Επιπλέον, πολλοί ισχυρίζονται ότι οι καλοί σέντερ μπακ έχουν μάθει πια πώς να τον αντιμετωπίζουν, συχνά με δύο παίκτες να πέφτουν πάνω του, όπως έκαναν οι Γκάμπριελ και Σαλιμπά της Αρσεναλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή