Ιδιες μορφές, ίδιες ζωές

Γιουνάιτεντ από...κούνια, τα δίδυμα αδέλφια Φλέτσερ έκαναν πραγματικότητα το όνειρο, μεταπηδώντας στην άλλη πλευρά του Μάντσεστερ 

6' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπαθώντας να ξεχωρίσεις τον Τζακ από τον Τάιλερ θα πρέπει να ρίξεις το βάρος σου σε μικρές λεπτομέρειες που και αυτές την άλλη στιγμή θα τις ξεχάσεις. Το σίγουρο είναι, πως αν τους συναντήσεις, λίγα λεπτά αργότερα, θα αναρωτιέσαι με ποιον από τους δύο έκανες κουβέντα για το ένα θέμα και με ποιον για το άλλο…

Το θέμα ωστόσο για τους δίδυμους Φλέτσερ, που μοιάζουν σαν μια σταγόνα νερό, είναι ένα τις τελευταίες μέρες: Το επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψαν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το οποίο τους καθιστά την δεύτερη γενιά Φλέτσερ αλλά και το συνολικά 13ο «αδελφικό σετ» που φορά τα κόκκινα στον 1,5 αιώνα ζωής του συλλόγου. 

Το αν θα καταφέρει κάποιος να ακολουθήσει την πορεία του πατέρα τους Ντάρεν είναι άγνωστο. Δεδομένα θα το προσπαθήσουν αν και τα 13 χρόνια (2002-2015) με τις 342 συμμετοχές, το Champions League του 2008, οι πέντε Premier League και το Κύπελλο Αγγλίας που κατέκτησε αυτός, είναι επιτεύγματα που στα μάτια τους προς το παρόν φαντάζουν με τις κορυφές του Έβερεστ.

Ο παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός διευθυντής των «Κόκκινων Διαβόλων», πάντως, δεν παύει να φουσκώνει από περηφάνια για τα 17χρονα καμάρια του που αγωνίζονται και τα δύο στην μεσαία γραμμή, όπως αυτός. Οι προπονητές τους, του έχουν πει πως αξίζουν να δοκιμαστούν στον στίβο του πρωταθλητισμού και του έχουν δώσει να καταλάβει πως δεν τους γίνεται καμία χάρη λόγω του διάσημου πατέρα τους.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως από έναν μεγάλο αριθμό νέων παικτών, των οποίων οι μπαμπάδες, ήταν πρώην – ή νυν- ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ, αυτοί που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού τότε έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχής.

Τα δίδυμα ανακοίνωσαν τις αντίστοιχες συμφωνίες τους με τον κατάλληλο τρόπο. Ανέβασαν σχεδόν πανομοιότυπες αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στο Instagram, εκφράζοντας την περηφάνια τους που γίνονται επίσημα μέλη της Γιουνάιτεντ.

Μια εξέλιξη που αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν φανταστεί κανείς πως, πέρυσι φορούσαν την γαλάζια φανέλα της Σίτι. Προϊόντα των ακαδημιών των «Πολιτών», έπρεπε με κάποιο τρόπο να φύγουν από το μισητό γείτονα προκειμένου ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ να πείσει πως μπορεί και θέλει να «χτυπήσει» τον μεγάλο αντίπαλο σε ένα ακόμη δυνατό του σημείο, σηματοδοτώντας έτσι την προσπάθεια της νέας ιδιοκτησίας. Και αν μη τι άλλο, το 1,25 εκατομμύριο λίρες που δόθηκαν για την απόκτηση τους, το μαρτυρά…

Το μυαλό σε Σκωτία και Αγγλία, η καρδιά στην Ιρλανδία

Τα αδέρφια ήταν μέρος της επιτυχημένης ομάδας u-18 του συλλόγου αυτής τη σεζόν που κατέκτησε το FA Youth Cup,  συμμετέχοντας και στο Uefa Youth League. Η απόδοση του Τζακ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν με την Στόουκ έκανε πολλούς να τον συγκρίνουν με τον άσο της Τσέλσι  Κόουλ Πάλμερ ενώ ο Τάιλερ έπαιξε σε πέντε αγώνες.  Ο πρώτος μάλιστα συμμετείχε και σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας περνώντας από το μικροσκόπιο του Έρικ τεν Χαγκ, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την ταχύτητα του και την αντίληψη του χώρου. Γεννημένα και τα δυο στο Μάντσεστερ, έχουν μόνο μια διαφορά: Ο Τάιλερ είναι διεθνής με την εθνική Νέων της Σκωτίας, ενώ ο Τζακ έχει επιλέξει, επί του παρόντος, να εκπροσωπήσει την Αγγλία. Το γενεαλογικό δέντρο των Φλέτσερ, προέρχεται από το Ακιλ το εξωτικό νησί της Δυτικής Ιρλανδίας στον Ατλαντικό ωκεανό με τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες και τους εντυπωσιακούς βράχους του.

Η γιαγιά των διδύμων Μπρέιντι, ιδιαίτερα δραστήρια, κινητοποίησε τους κατοίκους μέσω των social και η υπογραφή των πιτσιρικάδων έχει γίνει το κύριο αντικείμενο συζήτησης των κατοίκων στο πανέμορφο μέρος. Παρά το γεγονός ότι ο Ντάρεν, μεγάλωσε στο Εδιμβούργο και επέλεξε να παίξει για τη Σκωτία σε διεθνές επίπεδο, μετρώντας 80 συμμετοχές, αυτός και η οικογένειά του συνεχίζουν να έχουν στενούς δεσμούς με το Άκιλ παραμένοντας περήφανοι για τις ρίζες τους.

Από το Ακιλ κατάγεται και η 28χρονη Αμερικανίδα Ρόουζ Λαβέλ που έχει 98 συμμετοχές με την εθνική των ΗΠΑ, σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA 2019 εναντίον της Ολλανδίας.

Γεννήθηκαν όταν ο Ρονάλντο σκόραρε

Σημάδι για το μέλλον ήταν πως στις 10 Μαρτίου του 2007 που ο πατέρας τους Ντάρεν έπαιρνε άδεια από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για  να επισκεφτεί στο μαιευτήριο την σύζυγό του Χέιλι, η Γιουνάιτεντ περνούσε στα ημιτελικά του κυπέλλου την Μίντλεσμπρο με ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρώτος «θόρυβος» είχε γίνει το 2014 σε ένα τουρνουά Χριστουγέννων στο γήπεδο της Γουέστ Μπρομ, που ήταν ο προτελευταίος σταθμός του πατέρα τους πριν την Στόουκ Σιτι.

Ολα τα μάτια των σκάουτερ ήταν στραμμένα στα παιδιά των διάσημων αφού εκτός από τα δίδυμα έπαιρνε μέρος και ο γιος του Γουέιν Ρούνεϊ Κάι. Τότε ο Ντάρεν, ακόμη παίκτης της Γιουνάιτεντ, πήρε τις πρώτες συμβουλές να αγνοήσει την αντιπαλότητα και να εντάξει τα παιδιά στις ακαδημίες της Σίτι προκειμένου να έχουν εξέλιξη. Οπερ και εγένετο.

Αλλωστε τα μηνύματα έμοιαζαν δυσοίωνα μετά το τέλος εποχής του Φέργκιουσον στο Ολντ Τράφορντ. Ο Σερ ήταν αυτός που του είχε δώσει την ευκαιρία να ντεμπουτάρει σε ηλικια 16 ετών εναντίον της Άστον Βίλα. Για τα παιδιά του πολύ δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος αντίστοιχος.

Με την γαλάζια φανέλα πανηγύριζαν τα κόκκινα γκολ

Ο Τάιλερ έκανε το διεθνές ντεμπούτο του με την εθνική u17 της Σκωτίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Τον επόμενο μήνα ο Τζακ ήταν στην ενδεκάδα της Αγγλίας, στη νίκη της στα προκριματικά εναντίον της Κροατίας.

«Όταν είναι στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρουμε ποιο είναι ποιο» είναι η συνηθισμένη ατάκα από τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ, που ακόμα κι όταν ήταν στην Σίτι, γνώριζαν τα αισθήματα των παιδιών. Αρκετοί τα έβλεπαν να πανηγυρίζουν κρυφά τα κόκκινα γκολ στα ντέρμπι των δύο ομάδων.

Η Γιουνάιτεντ δεν θέλει να δίνει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη των διδύμων. «Η ομάδα θέλει να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο χαμηλούς τους τόνους» ανέφερε άνθρωπος της  διοίκησης», έχοντας επίγνωση της υπέρμετρης προβολής που τυγχάνουν τα δύο παλικάρια που θα πήγαιναν στην τελευταία τάξη του σχολείου αν φυσικά εξακολουθούσαν να πηγαίνουν.ν Δείγμα κι αυτό του ότι πλέον δεν έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους παρά μόνο το ποδόσφαιρο.  

Η πρώτη φωτογραφία που έβγαλε ο Τάιλερ στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Ολντ Τράφορντ» τον περασμένο Αύγουστο, ήταν κρατώντας μια φανέλα του πατέρα του. Στο βάθος, υπήρχε μια πλαισιωμένη μονόχρωμη φωτογραφία του Ράιαν Γκιγκς να σηκώνει θριαμβευτικά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην άσφαλτο του αεροδρομίου του Μάντσεστερ το 2008. Ο Ντάρεν είναι ορατός στο βάθος στα σκαλοπάτια επιβίβασης των επιβατών… Την ίδια μέρα, ο Τζακ στήθηκε για φωτογράφιση μέσα στο γήπεδο επιδεικνύοντας τη δική του φανέλα. Αυτός ήταν πρώτος τρόπος για να γίνει αντιληπτό «ποιος είναι ποιος».

Ο πατέρας τους συνεργάζεται μέχρι στιγμής στενά με τον Τεν Χαγκ, ο οποίος έχει τα δίδυμα σε μεγάλη εκτίμηση. Ουδείς ξέρει τι θα συμβεί αν ο Ολλανδός αποτελέσει παρελθόν μαζί με το τεχνικό επιτελείο, αν και το επίθετο Φλέτσερ έχει γερές ρίζες στο Μάντσεστερ για να μην μπορεί να φροντίσει για το μέλλον των παιδιών.

Στο Ολντ Τράφορντ ποντάρουν αρκετά στην παράδοση που έχουν με αδέρφια που έκαναν καριέρα στο κλαμπ. Πρώτοι και καλύτεροι οι  Γκάρι και Φιλ Νέβιλ αλλά και οι δύο δίδυμοι Βραζιλιάνοι μπακ Ράφαελ και Φάμπιο Ντα Σίλβα που ξεκίνησαν μαζί από την ακαδημία της Φλουμινένσε και το 2008, σε ηλικία 18 ετών, πήγαν «πακέτο» στο Μάντσεστερ. 

Ο Ράφαελ είχε καλύτερη παρουσία στην αρχική 11αδα των «μπέμπηδων», αντίθετα με τον αδερφό του, Φάμπιο, που αγωνιζόταν με μικρότερη συχνότητα. Αυτός αποχώρησε πρώτος το 2014, για να ακολουθήσει ένα χρόνο μετά και ο Ράφαελ.

Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ, Ρενέ και Βίλι Βαν Ντε Κέρκοφ, Φλορεντίν και Ματίας Πογκμπά, Λαρς και Σβεν Μπέντερ, Αλεξέι και Βασίλι Μπερεζούτσκι, Χαλίλ και Χαμίτ Άλτιντοπ, Τζος και Τζέικομπ Μέρφι, Μάρτιν και Μάρκους Όλσον, Ρέι και Ροντ Γουάλας, Ροτζέλιο και Ραμίρο Μόρι, Φιλίπ και Νταβίντ Ντέγκεν, Ντιν και Ντέιβιντ Χόλντσγουορθ είναι ορισμένα από τα πιο διάσημα αδέλφια που έκαναν και κάνουν καριέρα στα ευρωπαϊκά και όχι μόνο γήπεδα. Τα αδέλφια Φλέτσερ, αν μη τι άλλο έχουν όλα τα εχέγγυα να προστεθούν στην μακρά λίστα…  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή