Δύσκολη νίκη στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός – Ξέσπασμα Αταμάν

Δύσκολη νίκη στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός – Ξέσπασμα Αταμάν

Με τον Μάριους Γκριγκόνις να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση (23π., 6/6τρ.) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κολοσσού στη Ρόδο με 79-74. Ξέσπασε ο Αταμάν για την εμφάνιση του Βιλντόζα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Παναθηναϊκός λίγα 24ωρα μετά το μεγάλο διπλό στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, παρουσιάστηκε κουρασμένος, όμως με κορυφαίο τον Γκριγκόνις πέρασε από τη Ρόδο επικρατώντας του Κολοσσού με 79-74. Μια νίκη η οποία τον γλιτώνει από… περιπέτειες, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα μετέτρεπε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα σε… τελικό. 

Με «καταιγισμό» περιφερειακών σουτ ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός και διά χειρός Γκριγκόνις και Μήτογλου κατάφερε να προηγηθεί με 5-13 στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε δύο φορές με +7 πόντους (12-19 και 14-21 στο 7΄) για να κλείσει το δεκάλεπτο με τη διαφορά στους 2 (22-24) για λογαριασμό των «πρασίνων». Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη ρακέτα με τους Σίτου και Μπραΐκοβιτς και πήραν και προβάδισμα στο σκορ (27-26) στο 13΄. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να προηγείται με τρεις πόντους διαφορά (37-40) και τον Γκριγκόνις να είναι ο καλύτερος του παρκέ (11π., 1/1δίπ., 3/3τρ.).

Oι Ροδίτες ήταν καλύτεροι στην τρίτη περίοδο, όπου με πρωταγωνιστή τον Περάντες πέρασαν μπροστά με 5 πόντους (62-57) στο φινάλε της περιόδου. Ωστόσο, ο Μάριους Γκριγκόνις πήρε την κατάσταση στα χέρια του στο τελευταίο δεκάλεπτο και με «μεγάλα» σουτ επανέφερε μπροστά τους «πράσινους» στο σκορ (71-73). Η ευστοχία των παικτών του «τριφυλλιού» από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και η αστοχία του Κολοσσού έξω απ’ τα 6,75μ. έγειραν οριστικά την πλάστιγγα, υπέρ του Παναθηναϊκού. Κι όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την είδηση από τη Λιθουανία για την ανανέωση του συμβολαίου του Γκριγκόνις. 

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 37-40, 62-57, 74-79

Κολοσσός (Κούρο Σεγκούρα): Ουτόμι 3 (1), Κολοβέρος 6, Μπραΐκοβιτς 14, Παπαγιάννης 2, Περάντες 16 (2), Πετρόπουλος 8 (2) Χατζηνικόλας, Καμαριανός 6 (2), Σίτου 13, Παπαδάκης 6 (2).
 
Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Βιλντόζα 3 (1), Ναν 12, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 23 (6), Μήτογλου 6 (1), Μπαλτσερόφσκι 5, Καλαϊτζάκης, Σλούκας 4, Παπαπέτρου 5 (1), Λεσόρ 15, Ερνανγκόμεθ 6 (1), Μαντζούκας.

Ξέσπασε ο Αταμάν για εμφάνιση και Βιλντόζα

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν έξαλλος με την εικόνα της ομάδας του και τον Λούκα Βιλντόζα. «Τραγικό ματς, τραγική εμφάνιση. Αν νομίσεις ότι είσαι μεγάλος και ότι μπορείς να νικήσεις χωρίς ενέργεια, γίνεται αυτό το πράγμα. Σήμερα κερδίσαμε από τύχη. Θέλω να κάνω παράπονα για παίκτες και ειδικά για τον Βιλντόζα. Δεν μπορεί να έχει 1/7 εντός παιδιάς και να διεκδικεί χρόνο στη Εuroleague με τέτοια εμφάνιση. Επίσης η απόδοση του Μήτογλου έχει πέσει. Να είμαστε έτοιμοι, όλοι νομίζουν πως τα πάντα τέλειωσαν. Την Πέμπτη παίζουμε σημαντικό ματς κόντρα στην Αλμπα. Αν παίξουμε έτσι θα… χάσουμε όλη τη σεζόν στο τελευταίο ματς της Εuroleague», τόνισε ο Τούρκος τεχνικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή