Οικολογικό μοβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οικολογικό μοβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοβ χρώμα και υλικό κατάλληλο για τη βελτίωση των επιδόσεων θα έχει η οικολογική πίστα του στίβου που θα χρησιμοποιηθεί στο «Σταντ ντε Φρανς» στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παραδοσιακή τερακότα θα δώσει τη θέση της σε ένα επιβλητικό μοβ, ενώ η κάτω πλευρά του ταρτάν θα είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που θα μειώνει σημαντικά την απώλεια ενέργειας των αθλητών, με στόχο οι αγωνιζόμενοι να ξεπεράσουν τις ατομικές επιδόσεις τους.

Η πίστα έχει κατασκευαστεί από ιταλική εταιρεία η οποία συνδέει το όνομά της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1976. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας τόνισαν ότι οι αθλητές μέσα από το μοβ χρώμα θα αναδεικνύονται περισσότερο από ποτέ στα τηλεοπτικά πλάνα και στις φωτογραφίες.

Μπορεί η πίστα να είναι μοβ, αλλά, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το αποτύπωμά της θα είναι πράσινο. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν πολλά φυσικά υλικά και το 50% από αυτά προέρχεται από ανακύκλωση (στο Λονδίνο το ποσοστό ήταν 30%). Η ίδια εταιρεία θα προμηθεύσει την οργανωτική επιτροπή και με τον αθλητικό εξοπλισμό.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη αθλητική γιορτή, οι γαλλικές αρχές τονίζουν ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη ασφάλεια. Θα υπάρχουν 45.000 αστυνομικοί, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης θα κλείσει και ο εναέριος χώρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή