Champions League: Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο έκαναν το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά

Champions League: Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο έκαναν το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά

Η Μπαρτσελόνα πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 στη Γαλλία κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Ατλέτικο επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στον Λουίς Ενρίκε και τον Τσάβι είχε νικητή τον δεύτερο, αφού η Μπαρτσελόνα επικράτησε μέσα στη Γαλλία της Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2 κι έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League (16/4 ο επαναληπτικός). Oι Καταλανοί προηγήθηκαν, είδαν την αντίπαλό τους να γυρίζει το ματς, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας πήραν ένα σημαντικό διπλό, κι «έχτισαν» θεμέλια πρόκρισης για τους «4». Απογοητευτικός ο Κιλιάν Μπαπέ, δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. 

H Μπαρτσελόνα πατούσε καλύτερα στο α’ μέρος, είχε τον έλεγχο του ματς, κυκλοφορούσε ιδανικά την μπάλα και ήταν αυτή που πήρε και το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στο τέρμα του Ραφίνια στο 37ο λεπτό. Η Παρί ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του β’ μέρος και σε ένα δίλεπτο έφερε τα πάνω – κάτω. Στο 48′ ο Ντεμπελέ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 50′ ο Βιτίνια από ασίστ του Ρουίθ έκανε την ανατροπή. Ωστόσο, οι Παριζιάνοι «πλήρωσαν» τα κενά στην άμυνά τους, καθώς η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με τον Ραφίνια στο 62′. Η Παρί αντέδρασε, όμως η τύχη δεν ήταν… σύμμαχος, αφού δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, μετά τα σουτ των Μπαρκολά και Ντεμπελέ. Η «Μπάρτσα» είχε την ουσία και ο Κρίστενσεν στο 77′ ανέτρεψε την κατάσταση, φέρνοντας την ομάδα του πιο κοντά στην πρόκριση. 

 

Στο… δοκάρι η προσπάθεια της Ντόρτμουντ

Η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο «Μετροπολιτάνο», αφού επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί τα έχουν με την… τύχη τους, αφού δυο φορές «βρήκαν» δοκάρι. Βέβαια, το γκολ του Αλέ, τους κράτησε «ζωντανούς» στη μάχη της πρόκρισης (16/4 ο επαναληπτικός).

Από το τραγικό λάθος του Μάαντσεν στο 5′ και από την ασυνεννοησία των Σλότεμπεργκ και Χούμελς στο 32′, οι Ντε Πολ και Λίνο έδωσαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν καλύτερη στο α’ μέρος, πέτυχε δυο γκολ και δεν κινδύνευσε. 

Η Μπορούσια ανέβασε την απόδοσή της στο β΄ μέρος, ήταν πιο κινητική και βρήκε το γκολ που αναζητούσε από το ξεκίνημα της επανάληψης με τον Σεμπαστιάν Αλέ στο 81′. Στο 89′ είχε δοκάρι με τον Γκίντενς, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων είχε και δεύτερο δοκάρι σε δυνατή κεφαλιά του Μπραντ.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή