Ευρωλίγκα: Ολα τα πιθανά σενάρια για τους «αιωνίους»

Ευρωλίγκα: Ολα τα πιθανά σενάρια για τους «αιωνίους»

Η αυλαία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας πέφτει και βγαίνουν οι διασταυρώσεις

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, σήμερα κι αύριο, με τα περισσότερα κομμάτια του παζλ να βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους. Η πρώτη εξάδα έχει «κλειδώσει» και μένει να δούμε τις τελικές… καραμπόλες, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι το final 4.

Φυσικά, όλο το ελληνικό ενδιαφέρον πέφτει στους «αιωνίους» και πιο πολύ στον Ολυμπιακό, καθώς ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στην ουραγό Αλμπα (απόψε, 21.15, Novasports Prime) θα χάσει τη 2η θέση μόνο αν… φύγει από το ΟΑΚΑ. Η νίκη των «πρασίνων» στο Μόναχο έσβησε τις ελπίδες για τετράδα των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι αναμένεται να τερματίσουν 5οι αν νικήσουν αύριο τη Φενέρ ή 6οι αν ηττηθούν. Ποιες εκπλήξεις μπορούν να προκύψουν; Ο Ολυμπιακός μπορεί επίσης να τερματίσει:

• Τρίτος, αν επικρατήσει της Φενέρ, η Μπάγερν νικήσει στο Μονακό και η Αλμπα στο ΟΑΚΑ.

• Τέταρτος, αν νικήσει τη Φενέρ, η Μονακό την Μπάγερν και η Αλμπα τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να τερματίσει:

• Δεύτερος, αν νικήσει την Αλμπα ή ηττηθεί και παράλληλα η Μπάγερν νικήσει στο Μονακό, η Φενέρ στο ΣΕΦ και η Βιλερμπάν την Μπαρτσελόνα.

• Τρίτος, αν ηττηθεί από την Αλμπα, η Μονακό νικήσει την Μπάγερν, η Φενέρ τον Ολυμπιακό και η Βιλερμπάν την Μπαρτσελόνα ή η Μπάγερν νικήσει τη Μονακό, η Φενέρ τον Ολυμπιακό και η Μπαρτσελόνα τη Βιλερμπάν.

• Τέταρτος, αν ηττηθεί από την Αλμπα, η Μονακό νικήσει την Μπάγερν, η Φενέρ τον Ολυμπιακό και η Μπαρτσελόνα τη Βιλερμπάν ή η Μπάγερν νικήσει τη Μονακό και ο Ολυμπιακός τη Φενέρ (3οι οι «ερυθρόλευκοι»).

• Πέμπτος, αν ηττηθεί από την Αλμπα, η Μονακό νικήσει την Μπάγερν, η Μπάρτσα τη Βιλερμπάν και ο Ολυμπιακός τη Φενέρ.

Δύο είναι τα σενάρια «εμφυλίου» στα πλέι οφ:

• Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την Αλμπα και ο Ολυμπιακός νικήσει τη Φενέρ, ενώ η Μονακό επικρατήσει της Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα της Βιλερμπάν (άρα Ολυμπιακός 4ος με πλεονέκτημα έδρας και ο Παναθηναϊκός 5ος).

• Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την Αλμπα και ο Ολυμπιακός από τη Φενέρ, η Μπάγερν επικρατήσει της Μονακό και η Μπαρτσελόνα νικήσει τη Βιλερμπάν (άρα ΠΑΟ 3ος με πλεονέκτημα και Ολυμπιακός 6ος).

Τα πλέι οφ προσφέρουν όμως… ορατότητα μέχρι το final 4. Οι θέσεις που θα καταλάβουν στην κανονική περίοδο οι «αιώνιοι» θα τους «δείξουν» τους αντιπάλους τους (αν φυσικά προκριθούν) στο Βερολίνο. Ετσι, αν ο Ολυμπιακός καταταγεί 5ος, τότε δεν διασταυρώνεται με Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, αλλά με τον νικητή του 1-8 (πιθανότατα Ρεάλ). Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταταγούν 6οι, τότε –αν περάσουν– στο final 4 θα συναντήσουν στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού του Παναθηναϊκού.

Ευρωλίγκα: Ολα τα πιθανά σενάρια για τους «αιωνίους»-1
Νέο «καμπανάκι» έκρουσε χθες ο Αταμάν ενόψει Αλμπα, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την παρέμβαση Πριτζιόνι για τον Βιλντόζα. [INTIMENEWS]

Αταμάν: Τα ονόματα δεν κερδίζουν τα ματς

Δηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έκανε χθες ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR Εργκίν Αταμάν ενόψει του αποψινού αγώνα με την Αλμπα (που την έχει χτυπήσει ίωση) και δεν άφησε ασχολίαστη την… υπεράσπιση του Πάμπλο Πριτζιόνι προς τον συμπατριώτη του, Βιλντόζα: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στην Αλμπα δεν έχουν κίνητρο και θα έρθουν εδώ να παίξουν το παιχνίδι τους. Πρέπει να παίξουμε όπως στο προηγούμενο ματς στο ΟΑΚΑ. Τα ονόματα ποτέ δεν κερδίζουν τα παιχνίδια. Με τον Κολοσσό κερδίσαμε από τύχη. Ομως αύριο δεν θα είμαστε τόσο άνετοι να ρισκάρουμε να χάσουμε αυτά που χτίσαμε σε 6-7 μήνες. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα αποφασίσουμε ποιοι θα παίξουν. Στις ομάδες συμβαίνουν κάποια πράγματα ανάμεσα σε εμένα, τους παίκτες μου και τον σύλλογο. Για μένα είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όλους. Σήμερα έμαθα ότι ο Πριτζιόνι είναι προπονητής. Τον είχα αφήσει ως παίκτη και ως ασίσταντ στο ΝΒΑ, και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση. Εγώ δεν θα απαντήσω. Το ΝΒΑ θα πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή