Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης, νίκησε με 3-2 τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης, νίκησε με 3-2 τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, καθώς επικράτησε 3-2 της Φενέρμπαχτσε, αν και βρέθηκε μπροστά με τρία τέρματα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε με 3-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Conference League και απέκτησε ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη, την ερχόμενη Πέμπτη (18/4, 22:00).

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε αποτελέσματα, αφού στο 8ο λεπτό ήρθε το γκολ. Ο Μασούρας πρέσαρε τον Σογιουντσού και τον ανάγκασε σε κακή απομάκρυνση από την οποία επωφελήθηκε ο Φορτούνης και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή «νίκησε» τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Στο 32΄ ήρθε το 2-0, προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας των γηπεδούχων. Ειδικότερα, ο Ελ Κααμπί βρήκε με το κεφάλι τον Γιόβετιτς, εκείνος άνοιξε στον Φορτούνη, αυτός μοίρασε υπέροχα στον Μαυροβούνιο που πέτυχε το 2-0.

Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μασούρας στο 46΄ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λιβάκοβιτς που απέκρουσε.

Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε τη μεγάλη στιγμή για το 3-0, αλλά ο τερματοφύλακας των Τούρκων απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Ελ Κααμπί.

Στο 57΄ ήρθε το 3-0 με τελείωμα του Τσικίνιο.

Ωστόσο, η Φενέρ αντέδρασε και εκμεταλλεύθηκε τα λάθη. Ο Ρέτσος μάρκαρε αντικανονικά τον Οσάγι-Σάμουελ που σχεδόν είχε βγει από το γήπεδο, έχοντας κάνει ένα ακίνδυνο γύρισμα της μπάλας. Ο ρέφερι έδωσε πέναλτι και ο Τάντιτς μείωσε σε 3-1 στο 68΄. Μάλιστα, ο Ρέτσος είδε κίτρινη και χάνει τη ρεβάνς.

Νέο λάθος από τον Ορτέγκα και ο Καχβετσί στο 74΄ μείωσε σε 3-2. 

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε, Τσικίνιο (84΄ Ιμπόρα), Μασούρας (87΄ Κίνι), Γιόβετιτς (82΄ Ορτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87΄ Ελ Αραμπί)

Φενέρμπαχτσε (Ισμαήλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84΄ Μπονούτσι), Ουστερβέλντε (45΄ Καντίογλου), Ζάιτς (62΄ Φρεντ), Κρούνιτς (62΄ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή