ΠΑΟΚ: H απάντηση της βελγικής αστυνομίας στις καταγγελίες για συλλήψεις και χρήση καπνογόνων

ΠΑΟΚ: H απάντηση της βελγικής αστυνομίας στις καταγγελίες για συλλήψεις και χρήση καπνογόνων

«Σε καμία περίπτωση δεν εμποδίσαμε οπαδούς με εισιτήριο να εισέλθουν στο γήπεδο», απαντά, μεταξύ άλλων, η αστυνομία της Μπριζ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τις συλλήψεις Ελληνων οπαδών στο Βέλγιο, πριν από τον αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης με την Κλαμπ Μπριζ, για το Conference League, τονίζοντας πως θα προχωρήσει στην υποβολή σχετικής καταγγελίας στην UEFA.

Οπως αναφέρει, «προχωρά σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τα κρούσματα πρωτοφανούς μίσους των Αρχών του Μπριζ εναντίον Ελλήνων αδιακρίτως. Παράλληλα ενημερώνονται στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς».

Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η βελγική αστυνομία «προχώρησε αυθαίρετα σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο. Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας», σημειώνεται.

«Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφάλειας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο. Ολα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας», τονίζει και προσθέτει πως «ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα».

Βελγική αστυνομία: «Εκπληξη» για την καταγγελία

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία της Μπριζ διέψευσε τα όσα καταγγέλλει η ελληνική ομάδα, ενώ και ο δήμαρχος της πόλης δικαιολόγησε τη στάση της.

«Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός πως οι Ελληνες υποβάλλουν καταγγελία. Σε καμία περίπτωση δεν εμποδίσαμε τους οπαδούς με εισιτήριο να εισέλθουν στο γήπεδο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οπως υποστηρίζει, εάν κάποιοι κάτοχοι εισιτηρίων δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, «αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους οπαδούς χωρίς εισιτήριο, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εισέλθουν στο γήπεδο με τη βία, πριν ανοίξουν τα εκδοτήρια», προσθέτοντας ότι άνθρωποι χωρίς εισιτήρια κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο, εις βάρος όσων είχαν εισιτήρια.

Στην ίδια ανακοίνωση, η βελγική αστυνομία υπερασπίστηκε τη χρήση κανονιών νερού για να αποτρέψει όσους δεν είχαν εισιτήριο από το να εισέλθουν στο γήπεδο, κάνοντας λόγο για μέσα που ήταν «πλήρως δικαιολογημένα από στρατηγική άποψη».

«Κάποια στιγμή υπήρξε τόσο μεγάλη πίεση στη νότια είσοδο του γηπέδου καθώς πολλοί άνθρωποι έσπρωχναν και φώναζαν, καθιστώντας την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη για την αστυνομία, το προσωπικό και όλους τους φιλάθλους».

«Αν οι Ελληνες ισχυρίζονται ότι απλώς έκαναν πικνίκ, με όλα τα σκουπίδια και τον όλεθρο που άφησαν πίσω τους, αυτό είναι προκλητικό. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους», πρόσθεσε η αστυνομία.

Με πληροφορίες από DH Les Sports

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή