«Εστησαν σκηνικό πολέμου»

Οργή στον ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των Βέλγων - Κλήθηκε ο πρέσβης στην Αθήνα - Επιστροφή στη ΣΛ1

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τυφλή βία προς τους οπαδούς, τα μέλη της αποστολής και τα στελέχη της ΠΑΕ από τη βελγική αστυνομία, στο περιθώριο του αγώνα με την Μπριζ, κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ, που θεωρεί όλα όσα συνέβησαν επίδειξη ρατσιστικής συμπεριφοράς, ενημερώνοντας όλους τους αρμoδίους.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναφέρεται σε κρούσματα πρωτοφανούς μίσους ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκομένων, όπως και την καταδίκη των γεγονότων από την Κλαμπ Μπριζ. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε ο Βέλγος πρέσβης στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, όπως και ο Ελληνας πρέσβης του Βελγίου στο υπουργείο Εξωτερικών των Βρυξελλών. Σε συνέχεια αυτών των κινήσεων, ο κ. Γεραπετρίτης επικοινώνησε με τον Βέλγο ομόλογό του, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, όπως και η UEFA.

«Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο. Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας», τόνισε μεταξύ άλλων η ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της, που συμπλήρωσε πως θύματα τυφλής βίας έπεσαν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, μέλη οικογενειών των ποδοσφαιριστών της, αλλά και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της.

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Βέλγο ομόλογό του – Ενημερώθηκε σχετικά και η UEFA.

Αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του ματς υπήρξαν καταγγελίες πως αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στα πούλμαν που μετέφεραν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ τα οποία ήταν άδεια και έψαχναν τις τσάντες και τα προσωπικά είδη που είχαν αφήσει, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν τόσο στη χρήση του κανονιού νερού όσο και σε βιαιοπραγίες εναντίον τους.

Ανάλογη συμπεριφορά κατήγγειλε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, που ταξίδεψε στο Μπριζ και μίλησε για σκηνικό πολέμου που έστησε η βελγική αστυνομία. «Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα. Είχε στηθεί σκηνικό πολέμου με οδοφράγματα, ΜΑΤ, δακρυγόνα, αύρες, χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό και χωρίς να υπάρχει τρόπος να περάσουν μέσα στο γήπεδο φίλαθλοι με εισιτήριο που ήρθαν από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, ακόμη και με γυναίκες και παιδιά. Προσωπικά είχα την “τύχη” να βρεθώ κι εγώ απέναντι στα ΜΑΤ και να αισθανθώ τα δακρυγόνα», ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος σε ανάρτησή του στα social.

Επιστροφή στη ΣΛ1

Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής των play offs και της 4ης των play outs συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Super League 1, χωρίς το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί την Πρωτομαγιά. Το πρόγραμμα: Play offs (14.7): Παναθηναϊκός – Λαμία (17.00), ΑΕΚ – Αρης (20.30). Play outs (13.4): Πανσερραϊκός – ΟΦΗ (15.00), Βόλος – Ατρόμητος (17.30), ΠΑΣ – Αστέρας (19.00), Κηφισιά – Παναιτωλικός (20.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή