Μπάσκετ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό

Μπάσκετ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 72-69, κάνοντας το πρώτο από τα τρία βήματα για την κατάκτηση του τίτλου.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος τελικός της Α1 Γυναικών ήταν ντέρμπι ως το τέλος, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε στις λεπτομέρειες τον Παναθηναϊκό με 72-69. Ετσι, υπερασπίστηκε την έδρα του και έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα για τον τίτλο.

Οι δυο ομάδες στα δυο πρώτα δεκάλεπτα ήταν κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις στο τρίτο δεκάλεπτο και να φτάνει στο 54-46.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του, προηγήθηκε 64-60 με τρίποντο της Σωτηρίου, 2΄28΄΄ πριν τη λήξη. Το τέλος όμως ήταν «ερυθρόλευκο», αφού η Τόμπιν, η Χριστινάκη και η Βίτολα με εύστοχες βολές και σουτ έδωσαν τη μεγάλη νίκη.

Κορυφαία του Ολυμπιακού ήταν η Χριστινάκη με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή της Τόμπιν (16 π. με 10/10 βολές) και της Βίτολα (15π., 8ρ.). Από τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισαν η Τζόουνς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ και η Αλιέιν με 15 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Ολυμπιακός (Νίκλας): Γουίλιαμς 7 (4 ασίστ), Κυριακούδη, Σπυριδοπούλου 6 (3 ριμπάουντ), Σύρρα 3 (3 ριμπάουντ), Καμπισιούλη, Νικολοπούλου 3, Καρλάφτη, Δίελα 2, Βίτολα 15 (1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Χριστινάκη 19 (8 ριμπάουντ), Κολλάτου, Τόμπιν 15 (5 ριμπάουντ)

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 15 (3/8 τρίποντα), Καρακασίδου 2, Παυλοπούλου 5, Τσβίτκοβιτς 11 (3 ριμπάουντ), Μπάτσιου, Σωτηρίου 4 (4 ριμπάουντ), Αλεξανδρή, Τζόουνς 17 (7 ριμπάουντ), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 15 (17 ριμπάουντ), Χαιριστανίδου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή