Ευρωλίγκα: Στον δρόμο του Παναθηναϊκού η Μακάμπι, «ζωντανή» η Βίρτους

Ευρωλίγκα: Στον δρόμο του Παναθηναϊκού η Μακάμπι, «ζωντανή» η Βίρτους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν εντυπωσιακή στα Play - in, διέλυσε με 113-85 την Μπασκόνια και θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα Playoffs της EuroLeague. Μπασκόνια - Βίρτους για την τελευταία θέση

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δίδυμο των Λορέντζο Μπράουν και Γουέιντ Μπάλντγουιν να κάνουν απίθανα πράγματα, η Μακάμπι διέλυσε την Μπασκόνια στο πρώτο ματς των play in με 113-85 και πήρε το εισιτήριο για τα Playoffs της EuroLeague, εκεί όπου περιμένει ήδη ο Παναθηναϊκός με το πλεονέκτημα έδρας.

Τι κι αν η κατάσταση στο Ισραήλ ήταν έκρυθμη με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η αποστολή της ομάδας που άργησε να ταξιδέψει για το Βελιγράδι προκειμένου να δώσει το κρίσιμο ματς για την είσοδο στα Playoffs, η Μακάμπι ήταν εξαιρετική στον «τελικό» με την Μπασκόνια, έκανε επίδειξη δύναμης κάτι που αποτυπώθηκε με το εντυπωσιακό 113-85. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα από την αρχή έως και το τέλος, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και πλέον στρέφει το βλέμμα της στα ματς με τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα (23 και 25/4) στο ΟΑΚΑ. 

Τρομερή ευστοχία των παικτών της Μακάμπι, έκαναν ένα απίθανο πρώτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκαν με 28-13 και δεν άφησαν ποτέ τους Βάσκους να πλησιάσουν. Τα 19/36 τρίποντα της Μακάμπι και οι 24 ασίστ για μόλις 8 λάθη αποτυπώνουν τι συνέβη στο παρκέ. MVP ο Λορέντζο Μπράουν, αφού ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις έχοντας στο σύνολο 29 πόντους με 4/7 δίποντα, 7/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Ο Γουέιντ Μπάλντγουιν ήταν στο πλευρό του Μπράουν έχοντας 26 πόντους με 7/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5 ασίστ και 2 λάθη. Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ πάλευε μόνος του για την Μπασκόνια έχοντας 32 πόντους με 11/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 5 λάθη και 45 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Βίρτους στον… τελικό για την 8η θέση

Η Βίρτους Μπολόνια πήρε τη νίκη στην Τουρκία, επικράτησε 67-64 της Αναντολού Εφές και ταξιδεύει στην Μπασκόνια για να διεκδικήσει (19/4) το τελευταίο εισιτήριο των Playoffs της EuroLeague. Θυμίζουμε, πως ο νικητής θα παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στη Ρεάλ. Ολα κρίθηκα στο επί μέρους σκορ 14-2 της Βίρτους που την έφερε στο +7, 3:30 πριν το τέλος. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς τα 43 ριμπάουντ της Βίρτους, εκ των οποίων τα 14 ήταν επιθετικά. Ο Ίφε Λούντμπεργκ είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ήταν ο πρωταγωνιστής. Εξαιρετικός και ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος μέτρησε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ο Αβουντού Αμπάς πρόσθεσε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή