Champions League: Παρί και Ντόρτμουντ στα ημιτελικά με σπουδαίες προκρίσεις

Champions League: Παρί και Ντόρτμουντ στα ημιτελικά με σπουδαίες προκρίσεις

Σε δυο απίθανα ματς, Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ πέτυχαν σπουδαίες ανατροπές κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο αντίστοιχα - Παριζιάνοι και Βεστφαλοί θα βρεθούν στα ημιτελικά.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπτά χρόνια έπειτα το ιστορικό κάζο του 6-1, η Παρί πήρε την εκδίκηση της από την Μπαρτσελόνα επικρατώντας με 4-1 αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 (2-3 το πρώτο ματς). Μόλις στο 12′ ο Γιαμάλ με υπέροχη ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Ραφίνια να ανοίξει το σκορ. Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε ιδανικά, όμως όλα άλλαξαν στο 29′ όταν ο Αραούχο ανέτρεψε τον Μπαρκολά και είδε την κόκκινη κάρτα. Η Παρί Σεν Ζερμέν εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 40’ ο Ουσμάν Ντεμπελέ έφερε το παιχνίδι ίσα, στέλνοντας τις δύο ομάδες με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Η Παρί πίεσε ασφυκτικά και στο 54’ ο Βιτίνια με απίθανο σουτ σκόραρε για το 1-2. Οι Γάλλοι συνέχισαν να ψάχνουν σκορ πρόκρισης και τα κατάφεραν στο 61’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαπέ. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, είχε δυο μεγάλες φάσεις με Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, αλλά όχι όμως και την ουσία. Αντίθετα, στο 89′ ο Μπαπέ με ένα ακόμα τέρμα διαμόρφωσε το 4-1. 

Στα ημιτελικά η Ντόρτμουντ έπειτα από έντεκα χρόνια

Η Ντόρτμουντ έγραψε τη δική της ιστορία, αφού έπειτα από έντεκα χρόνια προκρίθηκε ξανά στα ημιτελικά του Champions League. Oι Βεστφαλοί ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) και χάρη στο εντυπωσιακό 4-2 άφησαν εκτός συνέχειας την Ατλέτικο Μαδρίτης. Mάλιστα, ήταν ο τρίτος διαδοχικός αποκλεισμός για τους Ισπανούς (2020, 2022, 2024). Ετσι, στην επόμενη φάση οι Βεστφαλοί θα βρουν απέναντί τους την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Γερμανοί, πέτυχαν δυο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (34′ Μπραντ, 39′ Μάαντσεν) και πήραν προβάδισμα 2-0. Οι αλλαγές του Σιμεόνε άλλαξαν το σκηνικό, αφού η Ατλέτικο κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Χούμελς σημείωσε αυτογκόλ στο 49′ και ο Κορέα στο 64′ έκανε το 2-2. Ωστόσο, η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύθηκε τις τεράστιες αμυντικές αδυναμίες της Ατλέτικο και πήρε την πρόκριση (4-2) με γκολ των Φούλκρουγκ στο 70΄και Σάμπιτσερ στο 73′.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή