Αναφορές για θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνα διεθνή – Τα επόμενα βήματα

Αναφορές για θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνα διεθνή – Τα επόμενα βήματα

Ποδοσφαιριστής ο οποίος μετείχε στην αποστολή της Εθνικής για το ματς με τη Γεωργία στην Τιφλίδα φέρεται να έχει βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσημη ενημέρωση από την UEFA, αλλά και την Internatonial Testing Agency που συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στους ελέγχους ντόπινγκ, αναμένει η ΕΠΟ, αλλά και η ΕΟΚΑΝ (ο εθνικός φορέας καταπολέμησης του ντόπινγκ) σχετικά με το φερόμενο θετικό δείγμα διεθνούς Ελληνα ποδοσφαιριστή, σε έλεγχο που έγινε μετά το ματς στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο ματς ελέγχθηκαν δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα στάλθηκαν από την ΙΤΑ στην UEFA.

Τα επόμενα βήματα

Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει; Σε περίπτωση θετικού δείγματος, ενημερώνονται ταυτόχρονα από την εταιρεία η WADA, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η ΕΟΚΑΝ, η UEFA, αλλά και ο αθλητής. Η UEFA θα ενημερώσει την εθνική ομοσπονδία προκειμένου να προχωρήσει στις διαδικασίες για τον προσωρινό αποκλεισμό του αθλητή από την αγωνιστική δραστηριότητα σε επικοινωνία με τη λίγκα και την ομάδα του. Ο προσωρινός αποκλεισμός ισχύει μέχρι την τελεσίδικη απόφαση.

Ο αθλητής έχει δικαίωμα να ζητήσει την εξέταση και του δευτέρου δείγματος, το οποίο προέρχεται από την ίδια δειγματοληψία ούρων και όχι από νέο έλεγχο. Η διάρκεια της τιμωρίας εξαρτάται από την ουσία που εντοπίστηκε στο δείγμα. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Από την πλευρά της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή