Conference League: Ραντεβού με την Ιστορία για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Conference League: Ραντεβού με την Ιστορία για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη για το εισιτήριο των ημιτελικών

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα… Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ρίχνονται απόψε στη μάχη των ρεβάνς των προημιτελικών του Conference League απέναντι σε Φενέρμπαχτσε και Μπριζ αντίστοιχα, με στόχο να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην ημιτελική φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στην Κωνσταντινούπολη οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υπερασπιστούν τη νίκη τους με 3-2 στο πρώτο ματς στο Φάληρο, μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου», το οποίο απόψε αναμένεται να… βράζει από την παρουσία πάνω από 55.000 οπαδών των «καναρινιών». Αλλωστε, όλες τις προηγούμενες μέρες τόσο η διοίκηση της τουρκικής ομάδας όσο και οι παίκτες με καθημερινές τοποθετήσεις απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο.

«Εχουμε έρθει με σκοπό τη νίκη και την πρόκριση. Δεν θα έχουμε πολλές αλλαγές. Η βασική ιδέα του παιχνιδιού θα είναι η ίδια. Θα προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε και να νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και πρόσθεσε όσον αφορά τις οδηγίες που έχει δώσει στους παίκτες του: «Το μόνο που τους έχω πει είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους είτε παίζουν εντός είτε εκτός έδρας». Ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού συνέχισε: «Ελπίζουμε να είμαστε εμείς που θα προκριθούμε, με κάθε σεβασμό στη Φενέρ. Εχουμε δουλέψει πολύ και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Οποιος έχει παραπάνω συγκέντρωση θα τα καταφέρει».

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Βάσκου προπονητή, ο Ντόη είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Ποντένσε θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα, στο οποίο θα διατηρηθεί και ο φορμαρισμένος Γιόβετιτς. Οσο για τον Ορτα, δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού, όπως και ο Μασούρας, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Οι Τζολάκης, Κάρμο, Ορτέγκα, Ροντινέι, Εσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ελ Κααμπί είναι οι σταθεροί στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ.

Να ανατρέψει το 1-0 της Μπριζ καλείται ο ΠΑΟΚ – Να υπερασπιστούν το 3-2 στο «Καραϊσκάκη» επί της Φενέρ θέλουν οι «ερυθρόλευκοι».

Σε μια ακόμη ευρωπαϊκή ανατροπή και υπέρβαση καλείται να φτάσει απόψε ο ΠΑΟΚ, όπως είχε κάνει και στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Βέβαια, η Μπριζ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από ό,τι ήταν οι Κροάτες, κάτι που φάνηκε και στο ματς στο Βέλγιο (1-0).

Δωδέκατος παίκτης αναμένεται να είναι ο κόσμος, καθώς η ΠΑΕ έχει ανακοινώσει εδώ και δύο μέρες sold out, ενώ τόσο η διοίκηση όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, προσπαθούν τα τελευταία 24ωρα να ρίξουν τους τόνους σχετικά με τα όσα είχαν συμβεί πριν από μια εβδομάδα έξω από το «Γιαν Μπρέιντελ», επισημαίνοντας ότι μόνη υπεύθυνη ήταν η βελγική αστυνομία και όχι οι οπαδοί της Μπριζ, οι οποίοι είναι καλοδεχούμενοι στην Τούμπα.

Οσον αφορά τον Λουτσέσκου, εμφανίστηκε σίγουρος για τους παίκτες του, τονίζοντας με κάθε τρόπο ότι ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί. «Θέλουμε να προκριθούμε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είχαμε καλή απόδοση με τη Μαρσέιγ στα προημιτελικά της διοργάνωσης πριν από δύο χρόνια, όταν βρεθήκαμε ξανά. Τότε αποκλειστήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στα ημιτελικά της διοργάνωσης».

Οσον αφορά τα πλάνα του, πιο πιθανή ενδεκάδα είναι: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Μπάμπα Ράχμαν, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ζίφκοβιτς, Τάισον, Μουργκ και Μπράντον.

Επίσης απόψε παίζουν: Λιλ – Αστον Βίλα (1-2 το πρώτο ματς) και Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν (0-0 το πρώτο ματς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή