Champions League: Στα ημιτελικά η Ρεάλ, νίκησε τη Σίτι στη «ρώσικη ρουλέτα»

Champions League: Στα ημιτελικά η Ρεάλ, νίκησε τη Σίτι στη «ρώσικη ρουλέτα»

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε... Λούνιν στη «ρώσικη ρουλέτα», επικράτησε 4-3 (1-1 κ.α, παρ.) της Σίτι στο Έτιχαντ και βρέθηκε στα ημιτελικά του Champions League, εκεί όπου θα βρει απέναντί της την Μπάγερν

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κορυφαίο τον Αντρέι Λούνιν και μοιραίους τους Μπερνάρντο Σίλβα και Ματέο Κόβατσιτς, η Ρεάλ λύγισε τη Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ με 4-3 στα πέναλτι (κ.α. και παρ. 1-1) και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.

Καλύτερα μπήκε η Σίτι στο ματς, αλλά η Ρεάλ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 12’. Ο Βινίσιους γύρισε στον Ροντρίγκο που εκτέλεσε με διπλή προσπάθεια. Οι «Πολίτες» πίεσαν, αλλά ο Λούνιν ήταν εντυπωσιακός όσες φορές βρήκε απέναντί του τον Ντε Μπρόινε. Ο Χάαλαντ είχε δοκάρι και το α’ μέρος έληξε με τη Ρεάλ να έχει το πάνω χέρι.

Με τον ίδιο ρυθμό μπήκε η Σίτι στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ στο 51ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Λούνιν είχε βγει αρκετά από την εστία του και ο Νάτσο παραλίγο να βάλει αυτογκόλ υπό την πίεση του Χάαλαντ, με τον αμυντικό της Ρεάλ να βγάζει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Η ανωτερότητα της Σίτι τελικά μετουσιώθηκε σε γκολ στο 76ο λεπτό. Ο Ντοκού έκανε την σέντρα, με τον Ντε Μπρόινε να πετυχαίνει το 1-1.

 

Ο Λούνιν έστειλε τη Ρεάλ στα ημιτελικά

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, η Ρεάλ θα μπορούσε να… κλέψει τη νίκη, αλλά ο Ρούντιγκερ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 105′. Η Σίτι πίεσε για το γκολ, όμως όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα». 

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία από την άσπρη βούλα, ο Έντερσον απέκρουσε το πρώτο πέναλτι της Ρεάλ από τον πιο έμπειρο παίκτη της (Μόντριτς). Στη συνέχεια, όμως, ο Λούνιν απάντησε με δύο διαδοχικές επεμβάσεις σε εκτελέσεις των Σίλβα και Κόβατσιτς, ουδείς άλλος δεν αστόχησε και η Ρεάλ πήρε μια επική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα πέναλτι
Άλβαρες: Γκολ, 1-0
Μόντριτς: Απόκρουση, 1-0
Μπερνάρντο Σίλβα: Απόκρουση, 1-0
Μπέλινγκχαμ: Γκολ, 1-1
Κόβατσιτς: Απόκρουση, 1-1
Λούκας Βάθκεθ: Γκολ, 1-2
Φόντεν: Γκολ, 2-2
Νάτσο: Γκολ, 2-3
Έντερσον: Γκολ, 3-3
Ρούντιγκερ: Γκολ, 3-4

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι (112’ Στόουνς), Γκβάρντιολ – Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (112’ Κόβατσιτς), Φόντεν, Γκρίλις (72’ Ντοκού) – Χάαλαντ (91’ Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ (110’ λ. τρ. Έντερ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος (79’ Μόντριτς), Καμαβινγκά – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (84’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (103’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή