Η Βρετανία απολύει τους μισούς διευθυντές του Ολυμπιακού προγράμματος

Η Βρετανία απολύει τους μισούς διευθυντές του Ολυμπιακού προγράμματος

Ο κυβερνητικός οργανισμός που χρηματοδοτεί το βρετανικό Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό πρόγραμμα θα αναγκαστεί να περικόψει σχεδόν 40 θέσεις εργασίας και το 50% των διευθυντικών στελεχών μέχρι τον Ιούλιο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «UK Sport», ο κυβερνητικός οργανισμός που χρηματοδοτεί το βρετανικό Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα, θα αναγκαστεί να περικόψει το 25% των θέσεων εργασίας, μεταξύ των οποίων και το 50% των διευθυντικών στελεχών, μέχρι τον Ιούλιο.

Με ανακοίνωσή της προς τους αρμόδιους φορείς το απόγευμα της Τετάρτης, η διευθύνουσα σύμβουλος, Σάλι Μάντεϊ επικαλέστηκε «πρωτοφανείς οικονομικές πιέσεις».

Το «UK Sport» απασχολεί περίπου 150 υπαλλήλους, παρέχοντας χρηματοδότηση ύψους 340 εκατομμυρίων λιρών στα προγράμματα οργάνωσης και προετοιμασίες αθλητών για τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μάντεϊ δήλωσε ότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, και πως το προσωπικό έχει ενημερωθεί για ορισμένες επικείμενες, «δύσκολες αποφάσεις».

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1997, έπειτα από τη μέτρια εικόνα της Ολυμπιακής ομάδας στην Ατλάντα, από όπου η Μεγάλη Βρετανία είχε επιστρέψει με ένα μόνο μετάλλιο.

Το «UK Sport» πριμοδοτεί αθλητές κάθε χρόνο, γεγονός που έχει βοηθήσει σε σημαντικές συγκομιδές μεταλλίων στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις σε Λονδίνο, Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή