Εγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός, στα ημιτελικά του Conference League

Εγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός, στα ημιτελικά του Conference League

Mε τον Τζολάκη να κάνει ένα τεράστιο ματς, ο Ολυμπιακός «λύγισε» τη Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι (3-2, 0-1 κ.α. και παράταση) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Conference League

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του βρέθηκε στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό από τη Φενέρμπαχτσε, δεν «λύγισε» από την πίεση των Τούρκων, είχε δοκάρι στην παράταση και… Τζολάκη στα πέναλτι. Ο Ελληνας γκολκίπερ έπιασε τρία πέναλτι, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 στη «ρώσικη ρουλέτα» και στους «4» θα βρει την Άστον Βίλα (2 και 9/5). 

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε δυνατά και στο 12ο λεπτό ήρθε το γκολ. Ο Σιμάνσκι βρήκε τον Καχβετσί που είχε όλο τον χώρο και νίκησε τον Τζολάκη. Μετά το πέρας του 25λεπτου, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ισορροπούν.

Ο Ελ Κααμπί έδινε μάχες με τα αντίπαλα στόπερ, οι Τσικίνιο-Κάρμο ήταν εξαιρετικοί μεσοαμυντικά, ενώ η δεύτερη καλή φάση ήταν ξανά για τους γηπεδούχους με τον Καχβετσί, ο οποίος είδε τον Τζολάκη να τον σταματά στο 34’.

Η Φενέρ είχε την κατοχή, άλλα όχι και τον τρόπο για να βρει δίχτυα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε μια μεγάλη φάση, στο 80′, όταν ο Φορτούνης έσπασε στον Έσε και αυτός με κάθετη έβγαλε σε τρομερή κόντρα τον Μασούρα, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από το να… παγώσει το «Σουκρού Σαράτσογλου» στο 103’, όταν άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Ιμπόρα σταμάτησε σε Λιβάκοβιτς και δεξί δοκάρι. Και ο Κάρμο πήρε το ριμπάουντ, απειλώντας ξανά με κεφαλιά αλλά ο Μπεκάο έδιωξε πάνω στη γραμμή. Τίποτα δεν άλλαξε και όλα θα κρινόντουσαν στη ρώσικη ρουλέτα. 

Εγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός, στα ημιτελικά του Conference League-1

Ιστορική πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα»

Ο Ελ Κααμπί άνοιξε το σκορ και ο Τζολάκης έβγαλε την εκτέλεση του Τάντιτς. Ο Λιβάκοβιτς «μιμήθηκε» τον Έλληνα γκολκίπερ και έπιασε το πέναλτι του Ελ Αραμπί, με τον Μπατσουαγί να σκοράρει για το 1-1. Ο Όρτα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με τον Τζολάκη να βγάζει την εκτέλεση του Ουντέρ!

Ο Μασούρας έκανε το 3-1, ο Τζικού μείωσε σε 3-2 και ο Ροντινέι οδηγήθηκε στη βούλα για να τελειώσει το ματς. Ο Λιβάκοβιτς είχε άλλη γνώμη, έδωσε παράταση ζωής στην ομάδα του, αλλά ο Τζολάκης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Και ο Έλληνας γκολκίπερ με νέα σούπερ επέμβαση έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά (2 και 9 Μαΐου). 

 

Προημιτελικά

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2 (8′ Φορτούνης, 32′ Γιόβετιτς, 57′ Σικίνιο / 68′ πέν. Τάντιτς, 74′ Καχβετζί)

Πλζεν – Φιορεντίνα 0-0

Άστον Βίλα – Λιλ 2-1 (13′ Γουότκινς, 57′ Μακγκίν / 84′ Ντιακιτέ)

Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0 (6′ Βέτλεσεν)

Λιλ – Άστον Βίλα 3-4 πέν., 2-1 παρ., 2-1 κ.α. (15′ Γιαζιτζί, 67′ Αντρέ / 87′ Κας)
Φιορεντίνα – Πλζεν 2-0 παρ., 0-0 κ.α. (92′ Γκονσάλες, 108′ Μπιράγκι)

ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2 (33′, 45+2′ Τζουτγκλά)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 2-3 πέν., 1-0 παρ., 1-0 κ.α. (11′ Καχβετζί)

Ημιτελικά 

02/05 Άστον Βίλα – Ολυμπιακός

02/05 Φιορεντίνα – Μπριζ

09/05 Ολυμπιακός – Άστον Βίλα

09/05 Μπριζ – Φιορεντίνα

Το πρόγραμμα του τελικού (OPAP Arena)
29/05 22:00 Άστον Βίλα – Ολυμπιακός / Φιορεντίνα – Μπριζ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή