Να τους σταματήσει η πολιτεία

Να τους σταματήσει η πολιτεία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference League επιβεβαιώνει πως η ανταγωνιστικότητα που υπάρχει φέτος στο επαγγελματικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο μπάσκετ, μόνο που σε αυτό η «μάχη» είναι μονίμως μόνο μεταξύ των «αιωνίων».

Ο Eλληνας φίλαθλος ευελπιστεί πως θα ζήσει όμορφες στιγμές και στα δύο αθλήματα το προσεχές δίμηνο. Και εντός και εκτός συνόρων. Αρκεί, όπως σημείωνα και το προηγούμενο Σάββατο, να μη δηλητηριάσουν οι παράγοντες με τις συμπεριφορές τους αυτή την ατμόσφαιρα.

Εχοντας μπροστά μας τον τελικό του Κυπέλλου, την τελική ευθεία των πλέι οφ, αλλά και τη σειρά των τελικών στο μπάσκετ, φοβούμαι πως η κατάσταση θα ξεφύγει. Οταν, μάλιστα, ακούσαμε τα όσα ειπώθηκαν έπειτα από τον αγώνα της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ.

Ο κόσμος είχε πιστέψει πως μετά το τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ, με την παρουσία εκεί του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο «ψυχρός πόλεμος» ανήκε στο παρελθόν. Δυστυχώς όχι μόνο διαψεύστηκε, αλλά φάνηκε πως ο νέος κύκλος θα είναι ακόμη πιο σκληρός.

Οταν παίκτες και προπονητές έχουν μπροστά τους την πρόκληση να βρεθούν στο Final 4 του Βερολίνου είναι αδιανόητο οι διοικήσεις να προκαλούν με τις συμπεριφορές τους. Δεν έχει σημασία ποια το ξεκίνησε και ποια είναι πιο προκλητική.

Η πολιτεία, αν θέλει –γιατί σίγουρα μπορεί–, ας παρέμβει για να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη «κοκορομαχία», η οποία εγκυμονεί κινδύνους. Ο φανατισμός που προκαλείται είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα επιφέρει για πολλοστή φορά τραγικές συνέπειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή