Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Μάντσεστερ Σίτι

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι χάρη στο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα στο 84' «λύγισε» την Τσέλσι (1-0), προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup και στόχος της είναι το νταμπλ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγες ημέρες η Σίτι γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο εντός συνόρων κυνηγά το νταμπλ.

Οι «Πολίτες» αν και κουρασμένοι επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι στον ημιτελικό του κυπέλλου και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Κόβεντρι με στόχο να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.

Στο 14′, ο Ντε Μπρόινε βρήκε με μαγική κάθετη στην καρδιά της περιοχής τον Φόντεν, αλλά αυτός, αφού πέρασε τον Πέτροβιτς, δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Στο 49′ η Τσέλσι πλησίασε στο γκολ, ο Ορτέγκα νίκησε δυο φορές τον Τζάκσον, σταματώντας αρχικά το τελείωμά του από θέση τετ α τετ και μερικά δευτερόλεπτα μετά την κοντινή κεφαλιά του.

Τέσσερα λεπτά μετά τη σκυτάλη πήρε ο γκολκίπερ των Μπλε, Πέτροβιτς, που απέκρουσε το πλασέ του Φόντεν.

Εκεί που όλα έδειχναν παράταση, η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε χαρακτήρα. Στο 84′ ο Ντε Μπρόινε γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, αυτή βρέθηκε στα πόδια του Μπερνάρντο Σίλβα και ο Πορτογάλος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Ακέ, Ακάντζι, Γουόκερ, Ρόδρι, Στόουνς (46’ Ντίας), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (66’ Ντοκού), Φόντεν, Άλβαρες (88’ Μπομπ)

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Γκουστό (79’ Ντισασί), Τιάγκο Σίλβα, Τσάλομπα, Κουκουρέγια (88’ Τσίλγουελ), Έντσο Φερνάντες (88’ Στέρλινγκ), Καϊσέδο, Γκάλαχερ, Πάλμερ, Μαντουέκε (79’ Μούντρικ), Τζάκσον 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή