Α1 Γυναικών Μπάσκετ: Πήρε προβάδισμα στους τελικούς ο Ολυμπιακός

Α1 Γυναικών Μπάσκετ: Πήρε προβάδισμα στους τελικούς ο Ολυμπιακός

O Oλυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στη σειρά των τελικών (2-1), καθώς επικράτησε 61-53 εντός έδρας του Παναθηναϊκού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 61-53 του Παναθηναϊκού στον τρίτο τελικό της Α1 Γυναικών και απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «Ερυθρόλευκες» πήραν προβάδισμα στο σκορ στη β’ περίοδο και δεν το έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά την αντεπίθεση των Πρασίνων.

Τα πρώτα 15 περίπου λεπτά στο Φάληρο, οι δυο ομάδα πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ χωρίς κάποια ομάδα να μπορεί να ξεφύγει…

Δύο εύστοχες βολές της Τόμπιν, ένα λάθος της Αλεξανδρή στη συνέχεια, ήταν η αρχή της πίεσης από πλευράς γηπεδούχων που έκαναν εξαιρετική β’ περίοδο (20-7) και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 12.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, η Σωτηρίου μείωσε σε 31-21, με το «τριφύλλι» να ρίχνει τη διαφορά, όμως, στο φινάλε της περιόδου ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας, με την Καρλαύτη να πετυχαίνει το 41-33 λίγα δευτερόλεπτα πριν το άκουσμα της κόρνας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε.

Ωστόσο, στο 56-50 η Νικολοπούλου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στο 39′ για το 59-50, με την Παυλοπούλου να μειώνει για το 59-53.

Παρόλα αυτά οι «Ερυθρόλευκες» είχαν τις λύσεις κι επικράτησαν με 61-53.

Τα δεκάλεπτα: 11-12, 31-19, 41-33, 61-53

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή