Η Μακάμπι «έσπασε» την έδρα, νίκησε 91-87 τον Παναθηναϊκό

Η Μακάμπι «έσπασε» την έδρα, νίκησε 91-87 τον Παναθηναϊκό

H Mακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε 91-87 του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μακάμπι είναι ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, αφού πέτυχε την τρίτη φετινή της νίκη σε ισάριθμα ματς στα μεταξύ τους ραντεβού. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική, αφού έκανε «break» στο Game 1 επικρατώντας στο κατάμεστο ΟΑΚΑ 91-87. Οι Ισραηλινοί επέστρεψαν από το -12 κάνοντας καταπληκτικό 2ο ημίχρονο. Πλέον το «τριφύλλι» στοχεύει στην ισοφάριση της σειράς σε 1-1 την προσεχή Πέμπτη (25/4), πριν αυτή μεταφερθεί στο Βελιγράδι. 

Ο Παναθηναϊκός πληγώθηκε από τις 10 χαμένες βολές, τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι, και τα πολλά αβίαστα λάθη στο φινάλε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Οντέντ Κάτας να πάρει την πολύτιμη νίκη.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Λεσόρ, που μέτρησε 22 πόντους, όμως έχασε 7 βολές (4/11). Εξαιρετικός και ο Σλούκας με 12 πόντους και 13 ασίστ, ενώ 11 πόντους είχε ο εντυπωσιακός Γκραντ που το πάλεψε μέχρι το τέλος. Στον αντίποδα, μεγάλο ματς έκανε στο φινάλε ο Μπράουν με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ κορυφαίος ήταν ο Κόλσον, που έβαζε το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους. Παίκτης – κλειδί στο τέλος ο  Μπόλντγουιν με 15 πόντους και 7 ασίστ.

Η πρώτη περίοδος έληξε 25-26 με την Μακάμπι να βρίσκει λύσεις μέσα από τη ρακέτα και τον Παναθηναϊκό να είναι κοντά χάρη στα σουτ του Γκριγκόνις και τη δυναμική του Λεσόρ. Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι «εγκλώβισαν» τη Μακάμπι, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και βρέθηκαν στο +8. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι επιθετικά στο 3ο δεκάλεπτο, όμως ο Παναθηναϊκός με κρίσιμα καλάθια κράτησε τη διαφορά στο +7 (70-63).

Με το «καλησπέρα» στην τέταρτη περίοδο, ο Μπόλντγουιν μείωσε με καλάθι και φάουλ σε 70-66, ενώ πήρε τρεις βολές και έβαλε δύο για το 70-68. Η Μακάμπι ήταν εξαιρετική επιθετικά, ο Παναθηναϊκός εμφάνισε σημάδια κόπωσης και ο τρομερός Κόλσον πέτυχε το 79-83. Ο Γκραντ με καλάθι και κλέψιμο έφερε το ματς στα ίσα, 87-87, αλλά ο Μπράουν με μεγάλο καλάθι και ο Νίμπο με βολές διαμόρφωσαν το 87-91. 

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 50-42, 70-63, 87-91 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή