Basket Champions League: Ραντεβού με την Ιστορία έχει σήμερα το Περιστέρι

Basket Champions League: Ραντεβού με την Ιστορία έχει σήμερα το Περιστέρι

Αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι την Τενερίφη στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Basket Champions League

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η μάχη Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας είναι σε πλήρη εξέλιξη, το Περιστέρι είναι πανέτοιμο να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, με την πρόκρισή της στο κορυφαίο ραντεβού του Basket Champions League έχει γράψει ήδη Ιστορία. Από δω και πέρα ό,τι καταφέρει θα είναι άθλος.

Στο γυάλινο δάπεδο της «Stark Arena» του Βελιγραδίου, το συγκρότημα των δυτικών προαστίων θα αντιμετωπίσει (19.00) την Τενερίφη στον πρώτο ημιτελικό, με τον δεύτερο να είναι ο ισπανικός εμφύλιος ανάμεσα σε Μούρθια και Ουνικάχα Μάλαγα (22.00).

Σαφώς και το έργο του Περιστερίου μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς η Τενερίφη είναι μια ομάδα έμπειρη με εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Αμερικανός Κάιλ Γκάι και ο Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο Χουέρτας, όμως δεν είναι και αχτύπητη.

«Είναι σπουδαία ομάδα με πολλά Final 4, που έχει σε όλα απαντήσεις. Eμείς είμαστε νέοι, αλλά όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες, από 25%. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας», ανέφερε ο Βασίλης Σπανούλης, κάνοντας λόγο για το όνειρο που υλοποιήθηκε, παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν το περίμεναν και τη νοοτροπία του νικητή που έχουν αρχίσει να χτίζουν οι παίκτες του. «Το πιστεύαμε, ακόμη κι όταν ξεκινήσαμε με τρεις ήττες», είπε προς επιβεβαίωση ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Το Περιστέρι και οι άλλες τρεις ισπανικές ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του BCL σε ένα νέο και πρωτοποριακό παρκέ που προωθεί η FIBA, το glass floor. Είναι η πρώτη φορά που το εντυπωσιακό γυάλινο δάπεδο εφαρμόζεται στη διοργάνωση, με την προηγούμενη να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 Γυναικών.

Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί στον εναρκτήριο αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Μιτελντόιτσερ, αλλά και στο πρόσφατο All Star Game του ΝΒΑ.

Πρόκειται για ένα πλάνο ετών, με τη FIBA να έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια πριν το θέσει σε εφαρμογή. Δίνει όλες τις δυνατότητες του παρκέ στον αθλητή, εκτοξεύοντας την εμπειρία του θεατή με τα φώτα LED, τα έντονα χρώματα και τη δυνατότητα εναλλαγής τους, αλλά και την προβολή υλικού πάνω στον αγωνιστικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή