Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο Πετρούνιας

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο Πετρούνιας

Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής έφτασε τα εννέα μετάλλια στον θεσμό

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει ιστορία και να πετυχαίνει μοναδικά ρεκόρ! Ο 33χρονος σούπερ σταρ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για 7η φορά στην καριέρα του.

Ο Ελληνας γυμναστής πέρασε με την καλύτερη επίδοση από τον προκριματικό (14,966 βαθμοί), στον τελικό συγκέντρωσε 15.00 ξεπερνώντας τον κύριο αντίπαλό του και περσινό πρωταθλητή Ευρώπης στην Αττάλεια, Αντέμ Ασίλ (Τουρκία), ο οποίος συγκέντρωσε 14,900 βαθμούς και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Νικίτα Σιμόνοφ από το Αζερμπαϊτζάν. Ο Πετρούνιας έφθασε τα εννέα μετάλλια στη διοργάνωση, εκ των οποίων 7 χρυσά και 2 χάλκινα.

Το 2022 στη Γερμανία, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε ισοφαρίσει την επίδοση του Ούγγρου Κρίστιαν Μπέρκι (πλάγιο ίππο), ο οποίος κατείχε το απόλυτο ρεκόρ των έξι τίτλων στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012). Πλέον, απολαμβάνει τη μοναξιά ενός μοναδικού ρεκόρ. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή