Premier League: Salary cap για την προστασία των «μικρών»

Premier League: Salary cap για την προστασία των «μικρών»

Νέα εποχή στην Αγγλία, αφού οι ομάδες της Premier League άναψαν το πράσινο φως για την εφαρμογή ενός salary cap, ώστε να προστατεύσουν τις μικρότερες ομάδες. Καταψήφισαν οι ομάδες του Μάντσεστερ και η Βίλα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Premier League υιοθετεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο, ώστε να βάλει… φρένο στα εκατομμύρια των δυνατών ομάδων.

Για αρκετό διάστημα βρισκόταν στα σκαριά η πρόταση ενός salary cap στα ποσά που θα μπορούσαν να ξοδέψουν οι αγγλικές ομάδες σε μεταγραφές, μισθούς και προμήθειες προς ατζέντηδες, το οποίο θα ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τα ποσά από τα τηλεοπτικά που κερδίζουν οι «μικροί» του πρωταθλήματος. 

Η πρόταση τέθηκε προς ψήφιση στην τελευταία συνάντηση των ομάδων της Premier League, οι οποίες αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τον νέο οικονομικό κανονισμό και να σηκώσουν ασπίδα προστασίας προς τις πιο αδύναμες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Συνολικά 16 ομάδες ψήφισαν υπέρ της νέας πρότασης, τη στιγμή που οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αστον Βίλα αντιτάχθηκαν στον νέο κανονισμό, ενώ η Τσέλσι απείχε από τη διαδικασία.

Πρόκειται για ακόμα ένα επακόλουθο στην αλλαγή του συνόλου των οικονομικών κανονισμών που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη σεζόν 2024-2025, με κύρια διαφοροποίηση τον περιορισμό δαπάνης που θα επιβληθεί στις ομάδες, οι οποίες θα μπορούν να ξοδεύουν σε μεταγραφές έως το 85% των συνολικών εσόδων τους.

Σίτι και Γιουνάιτεντ παραμένουν πρόθυμες να «πολεμήσουν» τον νέο κανονισμό ώστε να μην εφαρμοστεί στην Premier League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή