Η Ρωσία και το σενάριο μεταγραφής… στην Ασία

Η Ρωσία και το σενάριο μεταγραφής… στην Ασία

H Ρωσία ζητάει από την UEFA την επιστροφή της, καθώς σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με μετακίνηση στην ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H UEFA και η FIFA απέκλεισαν τη Ρωσία από τις αγωνιστικές δραστηριότητες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Η απαγόρευση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός συνόρων, ενώ και η οικονομική ζημία για τους συλλόγους είναι τεράστια. Για τον λόγο αυτό, οι Ρώσοι ζητούν την επιστροφή των ομάδων τους στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. 

Μπορεί η αρχική σκέψη της UEFA για συμμετοχή της ρωσικής ομάδας U17 να σκόρπισε ελπίδες, ωστόσο η ιδέα εγκαταλείφθηκε, καθώς αντιτάχθηκαν πολλές χώρες.

Ωστόσο, η Μόσχα αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα στραφεί σε άλλη συνομοσπονδία. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Ντιούκοβ τόνισε στο TASS: «Οι διαπραγματεύσεις με την UEFA έχουν παγώσει. Πέρσι, αποφάσισε τη συμμετοχή των μικρών εθνικών ομάδων μας, αλλά αυτή η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε μέλη άλλης συνομοσπονδίας. Θα αποφασίσουμε στην επόμενη συνεδρίαση», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού ποδοσφαίρου, αναφερόμενος στην ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Από την πλευρά της, η UEFA δεν επιθυμεί να «χάσει» τη Ρωσία, γι αυτό και τονίσθηκε πως «οι κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ (μόνο) για όσο διαρκούν οι συγκρούσεις». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή