Ευρωλίγκα: Με την πλάτη στον τοίχο οι «αιώνιοι»

Ευρωλίγκα: Με την πλάτη στον τοίχο οι «αιώνιοι»

«Τελικοί» σήμερα σε Βελιγράδι και ΣΕΦ, με τις Μακάμπι και Μπαρτσελόνα να προκρίνονται σε περίπτωση νίκης

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πλάτη στον τοίχο και με μοναδικό στόχο τη νίκη θα δώσουν απόψε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός τα πιο κρίσιμα παιχνίδια τους στον δρόμο για το Final Four της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο.

Και οι δύο ελληνικές ομάδες δίνουν ματς με χαρακτήρα τελικού, καθώς βρίσκονται πίσω στη σειρά με 2-1 νίκες, και για να αποκτήσουν το δικαίωμα να τα παίξουν όλα για όλα σε ένα τελευταίο, 5o παιχνίδι την άλλη εβδομάδα, είναι υποχρεωμένες να νικήσουν σήμερα. Αν δεν τα καταφέρουν, αποχαιρετούν τη διοργάνωση και στρέφονται μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, για τη διεκδίκηση του τίτλου που θα «σώσει» τη χρονιά…

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έφερε το βράδυ της Τρίτης ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο από το -18 σε απόσταση ενός σουτ, αλλά ο Ναν δεν σκόραρε στο κρίσιμο τρίποντο που θα έδινε σε νεκρό χρόνο τη νίκη. Το τελικό 85-83 υπέρ της Μακάμπι κράτησε στην πλευρά της το πλεονέκτημα και υποχρεώνει τους «πράσινους» να νικήσουν απόψε (21.45) στο Βελιγράδι για να ξαναφέρουν τη σειρά στην Αθήνα, για το τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι.

Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα που τόσο έλειψε στον 3ο αγώνα της σειράς: ο Ναν ήταν μια μηχανή λαθών μέχρι το β΄ ημίχρονο, αλλά παραλίγο να υπογράψει μετά μόνος του μια μυθική ανατροπή, ενώ ο Σλούκας των 29 πόντων –ρεκόρ καριέρας στο προηγούμενο ματς– έμεινε άποντος στο Βελιγράδι, πολύ μακριά από το εξαιρετικό πρόσωπο που είχε δείξει στους δύο προηγούμενους αγώνες.

Νοκ άουτ ο Ερνανγκόμεθ

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει ξανά χωρίς τον Ερνανγκόμεθ (υπάρχουν φόβοι ότι θα μείνει μεγάλο διάστημα εκτός δράσης) και η Μακάμπι θεωρεί σχεδόν δεδομένη την επιστροφή του Μπάλτγουιν.

Στην κόψη του ξυραφιού έμεινε και το 3ο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, το οποίο κρίθηκε 82-80 στην παράταση υπέρ των Καταλανών, με ένα φάουλ που δόθηκε σε τρίποντο του Πάρκερ σε νεκρό χρόνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν έτσι το πλεονέκτημα που πήραν στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη και αναζητούν πλέον μια νίκη στο κατάμεστο ΣΕΦ απόψε (19.45) για να τα παίξουν όλα για όλα την άλλη εβδομάδα σε έναν 5ο αγώνα στην Ισπανία.

Πρόσθετο βάρος και για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι το αρνητικό ρεκόρ που έχουν απέναντι στις αποψινές αντιπάλους τους. Μαζί με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μετρούν αμφότερες μόνο μία νίκη και 4 ήττες σε 5 παιχνίδια απέναντι σε Μακάμπι και Μπαρτσελόνα, όντας υποχρεωμένες να κάνουν μια σημαντική υπέρβαση με το απόλυτο 2×2 για να αναστρέψουν την κατάσταση και να δώσουν το «παρών» στο Final Four του Βερολίνου.

Καλύπτει τους διαιτητές η Ευρωλίγκα

«Ακυρο» έριξε η Ευρωλίγκα στις έντονες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για τις διαιτητικές αποφάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα στα παιχνίδια της Μ. Τρίτης. Οι «πράσινοι», μάλιστα, κατέθεσαν ένσταση για τη φάση που τους στέρησε την κατοχή σε λάθος σφύριγμα των διαιτητών έπειτα από καθαρό κόψιμο του Λεσόρ 14,9 ˝ πριν από το τέλος, υποστηρίζοντας επίσης ότι δεν έπρεπε να ανανεωθεί ο χρόνος επίθεσης της Μακάμπι.

Με επίσημη τοποθέτησή της η Ευρωλίγκα τονίζει ότι δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα των δύο αγώνων. Οπως αναφέρει, δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο Νίμπο πάτησε γραμμή 57 ˝ πριν από το τέλος, παρότι το βίντεο δείχνει την παράβαση, ενώ απαντώντας στην ένσταση του Παναθηναϊκού αναφέρει ότι σωστά δόθηκε τζάμπολ και σωστά ανανεώθηκε ο χρόνος επίθεσης της Μακάμπι. Στις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού απαντά ότι ήταν σωστό και εμπρόθεσμο το φάουλ που δόθηκε υπέρ του Πάρκερ, ενώ παρότι αναγνωρίζει ότι υπήρξε παράβαση χρόνου στην επαναφορά του Σατοράνσκι 16 ˝ πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, θεωρεί ότι δεν κρίθηκε εκεί το παιχνίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή