Τσάμπιονς Λιγκ: H Ντόρτμουντ πιο κοντά στον τελικό, 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν

Τσάμπιονς Λιγκ: H Ντόρτμουντ πιο κοντά στον τελικό, 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν

H Μπορούσια Ντόρτμουντ λύγισε την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» (1-0) και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν έντεκα χρόνια η Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε στον τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ», όπου ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου (1-2). Έντεκα χρόνια αργότερα, οι Βεστφαλοί απέχουν μόλις ένα ματς από το να βρεθούν στο ίδιο θρυλικό γήπεδο. Το 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν, στον πρώτο ημιτελικό του «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της έδωσε προβάδισμα, αλλά και την ψυχολογία για τον επαναληπτικό στο Παρίσι (Τρίτη 07/05, 22:00).

Η Μπορούσια, άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Τέρζιτς, ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι και δεν άφησε την Παρί να γίνει απειλητική. 

Στο 36’, στην καλύτερή της φάση η Ντόρτμουντ προηγήθηκε. Βαθιά μπαλιά του Νίκο Σλότερμπακ για τον Φίλκρουγκ, ο οποίος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 1-0. Ηταν το τρίτο γκολ στην διοργάνωση από τον Φίλκρουργκ, ο οποίος είχε σημειώσει και το καθοριστικό 3-2 στην ρεβάνς με την Ατλέτικο.

Η Παρί μπήκε πιο δυνατά και ο Μπαπέ άγγιξε το γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της γερμανικής εστίας. Η φάση συνεχίστηκε και ο Χακίμι, άγγιξε ξανά το γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο άλλο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Μπορούσια να παίρνει μια μεγάλη νίκη. Η Παρί προσπάθησε μέχρι τέλους, αλλά μόλις για τρίτη φορά στα τελευταία 26 παιχνίδια της στη διοργάνωση έμεινε χωρίς γκολ.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ – Ρίερσον (87’ Βολφ), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Τσαν, Σάμπιτσερ – Σάντσο, Μπραντ (87’ Νμετσά), Αντεγέμι (83’ Ρόις) – Φίλκρουγκ (90’ Μουκοκό).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερναντές (42’ λ. τρ. Μπεράλντο), Νούνο Μέντες – Εμερί, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ – Ντεμπελέ, Μπαπέ, Μπαρκολά (65’ Κολό Μουανί)

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή