Ευρωλίγκα: Στο Final 4 η Ρεάλ Μαδρίτης, προβάδισμα η Φενέρ

Ευρωλίγκα: Στο Final 4 η Ρεάλ Μαδρίτης, προβάδισμα η Φενέρ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από τη Βιτόρια κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στο Final 4 - Στον δρόμο για το Βερολίνο η Φενέρ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεάλ Μαδρίτης «σκούπισε» την Μπασκόνια, επικρατώντας με 98-102 στη «Fernando Buesa Arena» και σφράγισε την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ με 23 πόντους, ο Έντι Ταβάρες έκανε double-double με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Μάριο Χεζόνια πρόσθεσε 16 πόντους με 4/10 τρίποντα, ενώ ο Φακούντο Καμπάτσο είχε 13 πόντους και οκτώ ασίστ. Έτσι, η «Βασίλισσα» προκρίθηκε στο Final 4 για ένατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, ο Μάρκους Χάουαρντ σημείωσε 29 πόντους (4/7 δίπ., 5/12 τρίπ., 6/6 βολ.), ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μέτρησε 18 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, με την Μπασκόνια να παλεύει μέχρι το τέλος για τη νίκη, αλλά να μην έχει τις λύσεις, ώστε να μείνει «ζωντανή» στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 56-52, 73-72. 98-102.

Σημαντικό προβάδισμα η Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Μονακό με 89-78 στην Κωνσταντινούπολη, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση. Η σειρά έφτασε στο 2-1 υπέρ της τούρκικης ομάδας και τη Μ. Παρασκευή χρειάζεται πλέον μία νίκη για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της για το Final Four.

Κορυφαίος για τη Φενέρ ο Νικ Καλάθης, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 13 πόντους (5/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο) ενώ παράλληλα μοίρασε 5 ασίστ και μάζεψε 4 ριμπάουντ. Από τη Μονακό ξεχώρισε ο Άλφα Ντιαλό που τελείωσε το ματς με 23 πόντους. Η Φενέρ είχε από την αρχή τον έλεγχο του ματς, δεν απειλήθηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα, φτάνοντας έτσι σε μια σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 47-40, 69-58, 89-78

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή