Παρίσι 2024: Οι περισσότεροι πρόσφυγες αθλητές στην ιστορία των Αγώνων

Παρίσι 2024: Οι περισσότεροι πρόσφυγες αθλητές στην ιστορία των Αγώνων

Τριάντα έξι αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες που θα πάρουν μέρος σε 12 αθλήματα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιδέα έγινε πράξη για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 με 10 αθλητές, συνεχίστηκε στο Τόκιο με 29μελή ομάδα και στο Παρίσι γιγαντώνεται.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη τη μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων, με 36 αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες που θα πάρουν μέρος σε 12 αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Σας καλωσορίζουμε όλους με ανοιχτές αγκάλες. Αποτελείτε πλούτο για την Ολυμπιακή μας κοινότητα και για τις κοινωνίες μας. Με τη συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα επιδείξετε το ανθρώπινο δυναμικό ανθεκτικότητας και αριστείας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

«Αυτό θα στείλει ένα μήνυμα ελπίδας σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, θα ενημερώσετε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνω όλους, σε όλο τον κόσμο, να συμμετάσχουν μαζί μας για να ζητωκραυγάσουμε για εσάς, την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ», κατάληξε.

Η ομάδα προσφύγων για πρώτη φορά θα έχει το δικό της έμβλημα, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει μια καρδιά, που παραπέμπει στο λογότυπο του Ολυμπιακού Ιδρύματος Προσφύγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή