Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Αγγλία, 4-2 την Αστον Βίλα

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Αγγλία, 4-2 την Αστον Βίλα

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά του βράδια, ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-2 την Άστον Βίλα στην Αγγλία κι έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη εμφάνιση στο «Βίλα Παρκ», νικώντας με 4-2 την Αστον Βίλα και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον τελικό του Conference League. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, άψογα στημένη έβαλε τα θεμέλια για μια επική πρόκριση. Με «προίκα» το 4-2, οι Πειραιώτες σε μια εβδομάδα θα υποδεχθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τους «Βίλανς». Χατ τρικ πέτυχε ο Ελ Καμπί, ενώ σκόραρε και ο Εσε. Οι Αγγλοι έχασαν πέναλτι. 

Στο 16’ ήρθε το πρώτο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από τακουνάκι του Τσικίνιο, σκόραρε με πλασέ, αλλά είδε το σημαιάκι να σηκώνεται για οφσάιντ. Ενα λεπτό αργότερα και μετά την εξέταση του VAR, το γκολ μέτρησε.

Το προβάδισμα των Πειραιωτών έφερε σύγχυση στους Αγγλους, οι οποίοι είδαν τον Μαροκινό να σκοράρει ξανά στο 29’. Μετά από κλέψιμο του Ρέτσου στον άξονα, ο Φορτούνης κινήθηκε κάθετα, ο Τσικίνιο έδωσε στον Ποντένσε και αυτός έβγαλε μπαλιά στον Ελ Κααμπί για το 2-0. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος ήρθε η μείωση της διαφοράς με τρομερό τελείωμα του Γουότκινς.

Στο 52΄ ο Μπέιλι είδε το underlap του Ντιαμπί, ο οποίος έξυπνα εκτέλεσε τον Τζολάκη στην κλειστή γωνία για το 2-2.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν και κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ρέτσος έκανε την κεφαλιά και ο Λουίς έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Ολσεν στην αντίθετη γωνία για το 3-2 και το χατ-τρικ του Μαροκινού. Στο 67ο λεπτό ο Ποντένσε μοίρασε στον Εσε, ο οποίος δοκίμασε το σουτ και είδε την μπάλα πρώτα να βρίσκει στον Κόνσα και μετά τα δίχτυα για το 4-2. 

Στο 81′ η Αστον Βίλα κέρδισε πέναλτι σε παράβαση του Κάρμο στον Ντουράν με τον Νταβίντ Λουίζ ωστόσο να αστοχεί στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 

Αστον Βίλα: Ολσεν, Κας, Λανγκλέ, Κόνσα, Ντίνιε, Ρότζερς (74′ Ντουράν), ΜαΓκιν, Ντάγκλας Λουίς, Ντιαμπί (85′ Ζανιόλο), Γουότκινς και Μπέιλι (85′ Ιροενγκμπούναμ).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγα (46′ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Ορτα) και Ελ Καμπί.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή