Η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Στον τελικό του Europa Conference League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε η Φιορεντίνα μετά το 1-1 με τη Μπριζ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «βιόλα» είχαν το προβάδισμα μετά τη νίκη με 3-2 στον πρώτο ημιτελικό, έχτισαν πάνω σε αυτό και με το 1-1 στο Βέλγιο κόντρα στην Μπριζ πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena. 

Στο 20′ οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ντε Κάιπερ κινήθηκε ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Φιορεντίνα αντέδρασε, ο Μινιολέ νίκησε στο τετ α τετ τον Γκονσάλες στο 23′ και ο Μπελότι δεν κατάφερε να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης, ενώ στο 35′ το δυνατό σουτ του Κουαμέ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Φιορεντίνα ήταν καλύτερη στο β’ μέρος, είχε τον έλεγχο, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και δεν άφησε την ευκαιρία στην Μπριζ να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δεύτερο δοκάρι στο 74′ σε εκτέλεση φάουλ του Μπιράγκι και τρίτο δοκάρι σε κεφαλιά του Κουαμέ στο 75′! Ωστόσο, το γκολ ήρθε στο 83′, όταν το γόνατο του Μέχελε πήγε στο κεφάλι του Ενζολά και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπελτράν έκανε το 1-1 στο 85′ κι έστειλε τους «βιόλα» στον τελικό του Europa Conference League.

Μπριζ: Μινιολέ, Οντόι, Μέχελε, Ορντονιές, Σάμπε, Βέτλεσεν (70′ Ζινκερνάγκελ), Βάνακεν, Ντε Κάιπερ, Σκόρας (86′ Νίλσεν), Τιάγκο, Τζουτγκλά.

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες, Μπιράγκι, Μπελτράν (90′ Ρανιέρι), Αρτούρ (71′ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες, Μπελότι (71′ Ενζολά), Κουαμέ.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT