Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League

Τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 10ο και στο 78ο λεπτό

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του Conference League εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, κάμπτοντας το εμπόδιο της Αστον Βίλα, την οποία νίκησε με 2-0, στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena τον πρώτο ελληνικό ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο, απέναντι στην ιταλική Φιορεντίνα, η οποία απέκλεισε στα ημιτελικά τη βελγική Κλαμπ Μπριζ.

Τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 10ο και στο 78ο λεπτό, οδηγώντας τη συνολική διαφορά των τερμάτων στο 6-2, υπέρ των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League-1
Η μπάλα στα δίχτυα, ο Ελ Κααμπί ανοίγει το σκορ (INTIME News)

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 2ο λεπτό, όταν ο Τσικίνιο εισήλθε στην περιοχή και σούταρε στην κλειστή γωνία του Μαρτίνες, με την μπάλα να περνά άουτ.

Η Αστον Βίλα έψαξε το γρήγορο γκολ, αλλά αυτός που το πέτυχε ήταν ο Ολυμπιακός στο 11’. Ο Ποντένσε συνεργάστηκε ωραία με τον Κίνι που έκανε το overplap και γύρισε από τα αριστερά για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League-2
Το τελείωμα του Μαροκινού για το 2-0 (INTIME News)

Μία από τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις της Αστον Βίλα σημειώθηκε στο 30’. Ο Ροντινέι έκανε σκληρό φάουλ στο Μπέιλι πριν μπει στην περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης ο Τζολάκης νίκησε τον Ντιαμπί σε τετ-α-τετ, με τον Τσβάιερ να γυρίζει πίσω τη φάση, δίνοντας το φάουλ. Ωστόσο, το φάουλ του Λουίς πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League-3
Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (INTIME News)

Η ομάδα του Εμερι θέλησε να ανεβάσει ρυθμούς στο β’ μέρος, με τον Γουότκινς να φεύγει κάθετα, αλλά ο Κάρμο με εξαιρετικό τάκλιν αποσόβησε τον κίνδυνο. 

Ο Ολυμπιακός εξαιρετικά στημένος δεν άφησε τους Αγγλους να φανούν απειλητικοί. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο 59’ μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Ποντένσε μοίρασε κάθετα για τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός δεν κατάφερε να σκοράρει. 

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League-4
INTIME News

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 80′ ο κορυφαίος των δυο αναμετρήσεων ο Ελ Κααμπί διαμόρφωσε το 2-0. Ο Τζολάκης έκανε το βολέ, ο Μαροκινός δεν αστόχησε, αν και ο κόσμος του Ολυμπιακού περίμενε με αγωνία την απόφαση του VAR. O Tσβάιερ έδειξε σέντρα και το γήπεδο πανηγύρισε μια επική επιτυχία, την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League-5
INTIME News

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία – Προκρίθηκε στον τελικό του Conference League-6
INTIME News

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι – Ντάγκλας Λουϊς, Ιροεγκμπουνάμ

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77’ Αποστολόπουλος) – Ιμπόρα (73’ Όρτα), Έσε – Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε (63’ Μασούρας) – Ελ Κααμπί

Αστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες – Κας (86’ Χέιντεν), Πάου Τόρες, Κόνσα, Κάρλος (66’ Ιρεγκμπουνάμ), Ντίνιε (86’ Μουνρόε) – Ντιαμπί (58’ Ντουράν), ΜακΓκιν, Λουίς, Μπέιλι (86’ Κέλιμαν) – Γουότκινς

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή