Ευρωλίγκα: Η μάχη για το final four ξεκίνησε νωρίς

Ευρωλίγκα: Η μάχη για το final four ξεκίνησε νωρίς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θριαμβευτική πρόκριση του Ολυμπιακού, με διπλό σπάσιμο της έδρας της Μπαρτσελόνα, φέρνει δύο ελληνικές ομάδες στο final four της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν βρέθηκαν μαζί στην Πόλη χωρίς να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Τις προηγούμενες τρεις φορές που συμμετείχαν από κοινού σε final four και συναντήθηκαν στον ημιτελικό, τις δύο φορές επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να κατακτήσουν το τρόπαιο, ενώ τη μία φορά που νίκησαν οι «πράσινοι» έφεραν το τρόπαιο στην Ελλάδα.

Το παιχνίδι εκείνο είχε γίνει το 2009 στο Βερολίνο, στο ίδιο γήπεδο που θα φιλοξενηθεί η φετινή διοργάνωση. Και επειδή το τοπίο καθάρισε μόλις κόπασαν οι πανηγυρισμοί, οι «αιώνιοι αντίπαλοι» του ελληνικού αθλητισμού βρέθηκαν αμέσως αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο πρόβλημά τους μέχρι την ώρα του τζάμπολ: τα εισιτήρια. Η ενημέρωση από την Ευρωλίγκα ήταν απογοητευτική, καθώς αντιστοιχούν μόλις 539 εισιτήρια σε καθεμία από τις τέσσερις ομάδες του final four, όταν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός θα μπορούσαν εύκολα να γεμίσουν μόνοι τους την (χωρητικότητας 14.500 φιλάθλων) Uber Arena.

Οπως γνωστοποίησε η Ευρωλίγκα, το 19% των προπωλημένων εισιτηρίων έχει καταλήξει σε ελληνικά χέρια, χωρίς να είναι γνωστό το πώς είναι μοιρασμένα. Αγνωστο παραμένει επίσης το πόσα εισιτήρια, από τα περίπου 2.200 που αγόρασαν Γερμανοί, πήραν ομογενείς. Σε κάθε περίπτωση, τα διαθέσιμα εισιτήρια είναι ελάχιστα σε σχέση με την τεράστια ζήτηση. Ειδικά μετά την πρόκριση της Φενέρ, που έχει πάντα πολύ κόσμο στο πλευρό της και πολύ ισχυρή τουρκική παροικία στη Γερμανία, τα περιθώρια γίνονται ακόμη μικρότερα.

Η συνύπαρξη οπαδών δύο ελληνικών ομάδων με μεγάλη αντιπαλότητα με ταυτόχρονη παρουσία Τούρκων φιλάθλων συνιστά ένα εκρηκτικό μείγμα για την αστυνομία, ειδικά όταν το τριήμερο 24-26 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Βερολίνο και ο ποδοσφαιρικός τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας, Καϊζερσλάουτερν – Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πρόβλημα που θα γίνει πολύ μεγαλύτερο εάν εμφανιστούν στην πόλη χιλιάδες Ελληνες και Τούρκοι χωρίς εισιτήρια, κάτι που θεωρείται δεδομένο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή