Μπάγερ Λεβερκούζεν: η ομάδα που αρνείται να χάσει

Μπάγερ Λεβερκούζεν: η ομάδα που αρνείται να χάσει

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα γκολ του Τζόζεπ Στάνισιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ένα ιστορικών διαστάσεων ποδοσφαιρικό επίτευγμα, για μια ομάδα που έχει αρχίσει να αποκτά εξωπραγματικές ικανότητες. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει μέχρι και να χάσει την πρόκριση στον τελικό στο προχθεσινό ματς με τη Ρόμα στην έδρα της. Ηταν πίσω με 2-0 μέχρι το 82΄, όμως τελικά όχι μόνο την πήρε, αλλά δεν έχασε καν το παιχνίδι σκοράροντας για ακόμη μια φορά στο φινάλε του αγώνα. Με το τελικό 2-2 κόντρα στους «Τζαλορόσι» στον ημιτελικό του Europa League, έσπασε το μεγαλύτερο σερί αγώνων χωρίς ήττα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το συγκρότημα του Τσάμπι Αλόνσο, που αρνείται να ηττηθεί, κατέρριψε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ της Μπενφίκα, που δεν ηττήθηκε σε κανένα παιχνίδι την περίοδο 1963-1964, φτάνοντας συνολικά τα 48 αήττητα ματς. Οι «ασπιρίνες» έπιασαν τα 49 και συνεχίζουν.

Το μέταλλο νικητή είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους, αφού από αυτά τα 49 ματς (41 νίκες – 8 ισοπαλίες), «επέστρεψαν» 10 φορές και πέτυχαν 35 γκολ στο τελευταίο τέταρτο ενός αγώνα!

Είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, αλλά πλέον η Λεβερκούζεν απέχει μόνο τέσσερα νικηφόρα παιχνίδια από το να πετύχει ένα αήττητο τρεμπλ με 53 αγώνες! Απομένουν ένας τελικός Europa League με την Αταλάντα, δυο ματς στην Μπουντεσλίγκα με Μπόχουμ (εκτός) και Αουγκσμπουργκ (εντός) και ένας τελικός κυπέλλου Γερμανίας με την Καϊζερσλάουτερν.

Οι προκλήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Σκοπεύει να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα τελειώσει ένα πρωτάθλημα χωρίς ήττα από τότε που δημιουργήθηκε η Μπουντεσλίγκα το 1963, ενώ σε πιο μακρινό ορίζοντα στοχεύει το ρεκόρ που κατέχει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δεν έχασε σε 53 αγώνες μεταξύ της 10ης αγωνιστικής της σεζόν 2012-13 και της 29ης αγωνιστικής 2013-14. Για να το ξεπεράσει, θα πρέπει να συνεχίσει το τρέχον σερί της μέχρι την 20ή αγωνιστική της επόμενης σεζόν.

Ο Αλόνσο πέρασε τη σεζόν αποφεύγοντας οποιαδήποτε συζήτηση για ρεκόρ, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες αυτά τα ερωτήματα έχουν γίνει αναπόφευκτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT