Forbes: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πεντάδα των αθλητών με τις υψηλότερες απολαβές

Forbes: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πεντάδα των αθλητών με τις υψηλότερες απολαβές

«Οι 50 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο εκτιμάται ότι εισέπραξαν 3,88 δισ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες», σημειώνει το περιοδικό. Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πέμπτη θέση των αθλητών με τις υψηλότερες αμοιβές βρίσκεται ο Ελληνας σταρ του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με το Forbes.

Ειδικότερα, οι συνολικές απολαβές του Ελληνα διεθνή, που αγωνίζεται με τα χρώματα των Μιλγουόκι Μπακς, ανήλθαν σε 111 εκατ. δολάρια. Εξ αυτών, 46 εκατ. δολάρια προκύπτουν από το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μιλγουόκι και 65 εκατ. δολάρια από συμφωνίες με εταιρείες.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας του Forbes βρίσκεται ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο, με τις συνολικές του απολαβές να ανέρχονται σε 260 εκατ. δολάρια. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο αθλητής του γκολφ, Τζον Ραμ, ο Λιονέλ Μέσι, καθώς και ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Forbes: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πεντάδα των αθλητών με τις υψηλότερες απολαβές-1

«Συνολικά, οι 50 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο εκτιμάται ότι εισέπραξαν 3,88 δισ. δολάρια (προ φόρων και αμοιβών των μάνατζερ) τους τελευταίους 12 μήνες, ποσό αυξημένο κατά 13% από το περσινό ρεκόρ των 3,44 δισ. δολαρίων», σημειώνει το Forbes σε σχετικό δημοσίευμα.

Οπως αναφέρει, «περίπου το 76%, ή 2,94 δισ. δολάρια, προήλθε από αμοιβές που αφορούν την αγωνιστική δραστηριότητα των αθλητών». Σημειώνεται πως μεταξύ των 50 αθλητών με τις υψηλότερες απολαβές, 19 αγωνίζονται στο NBA, 11 στο NFL και 8 σε ομάδες ποδοσφαίρου.

Πηγή: Forbes

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT