Ευρωλίγκα: Κάτοικοι Βερολίνου οι «αιώνιοι»

Ευρωλίγκα: Κάτοικοι Βερολίνου οι «αιώνιοι»

Πέταξαν χθες για τη γερμανική πρωτεύουσα ενόψει του Final Four της Ευρωλίγκας - Ενταση και μικρο-επεισόδια με οπαδούς της Φενέρ στο ξενοδοχείο της αποστολής του Παναθηναϊκού.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόβαση στη Γερμανία με τη συνοδεία χιλιάδων οπαδών τους έκαναν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με στόχο να γκρεμίσουν το… τείχος του Βερολίνου και να φέρουν το τρόπαιο στην Ελλάδα, έντεκα χρόνια μετά την τελευταία φορά που το κατέκτησε ελληνική ομάδα. Οι αποστολές των δύο «αιωνίων» βρίσκονται από χθες στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου τις περίμεναν αρκετοί Ελληνες φίλαθλοι, κυρίως ομογενείς που είχαν φροντίσει από νωρίς να εξασφαλίσουν εισιτήρια. Η πλειονότητα των εκδρομέων από την Ελλάδα θα ταξιδέψει σήμερα, πολλοί από αυτούς με ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το πώς ακριβώς έχουν μοιραστεί τα εισιτήρια. Ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ έχουν ένα πλεονέκτημα, καθώς όσοι φίλαθλοι είχαν πάει στο περυσινό Final Four είχαν προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων, αλλά το πλεονέκτημα αυτό το αξιοποίησαν μόνο οι «ερυθρόλευκοι».

«Δουλέψαμε όλη τη χρονιά για να είμαστε εδώ. Υπάρχουν μπροστά μας δύο παιχνίδια για να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη Φενέρ. Για τον Παναθηναϊκό είναι μια στιγμή δόξας να είναι σε Final Four μετά 12 χρόνια απουσίας. Η νέα γενιά των φιλάθλων του θα απολαύσει αυτό το γεγονός, όπως το απολάμβαναν συχνά οι παλαιότερες. Εχω κατακτήσει πολλά τρόπαια, αλλά αυτή είναι μια καινούργια ομάδα και είναι ιδιαίτερο. Οι οπαδοί μας θα ξανανιώσουν το αίσθημα να παλεύεις για το τρόπαιο», δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος υπολογίζει στους Σλούκα και Ερνανγκόμεθ. Στο πλευρό των «πρασίνων» θα βρεθούν και οι Διαμαντίδης, Αλβέρτης.

Ευρωλίγκα: Κάτοικοι Βερολίνου οι «αιώνιοι»-1
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ταξίδεψε με τους «πράσινους» για το Βερολίνο, ύστερα από πρόσκληση που έλαβε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ δεν παρέλειψε να συνομιλήσει με τον Εργκίν Αταμάν. [INTIME NEWS]

Τα αίματα άναψαν κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο, καθώς την περίμενε μια μερίδα οπαδών της Φενέρ που φώναξε συνθήματα και πλησίασε πολύ τα μέλη των «πράσινων», με τον Αταμάν να αντιδρά και να απαντά, ενώ η ασφάλεια άργησε να παρέμβει. Η ένταση «έσβησε» λίγα λεπτά μετά.

Στον Ολυμπιακό, ο Γ. Μπαρτζώκας τόνισε: «Η τύχη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. Τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται συχνά στις λεπτομέρειες και ελπίζουμε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί από τις τελευταίες δύο χρονιές που είχαμε την ατυχία να χάσουμε στην τελευταία φάση. Κάθε ημιτελικός έχει μεγάλη πίεση γιατί είναι τεράστια η κρισιμότητά του. Η Ρεάλ είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε το ζευγάρι του περυσινού τελικού. Θα έχουμε σοβαρή τύχη αν μείνουμε στο πλάνο και είμαστε λίγο τυχεροί».

Ευρωλίγκα: Κάτοικοι Βερολίνου οι «αιώνιοι»-2
Με ιδιαίτερα ανάλαφρη διάθεση, μοιράζοντας πολλά χαμόγελα, βρέθηκαν χθες στο «Ελ. Βενιζέλος» οι παίκτες του Ολυμπιακού (στη φωτογραφία οι Κάνααν, Ράιτ και Ουίλιαμς-Γκος). [INTIME NEWS]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT