Eυρωλίγκα: Η μεγάλη μάχη αρχίζει

Eυρωλίγκα: Η μεγάλη μάχη αρχίζει

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός στα πρώτα τζάμπολ του Final Four

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη ώρα για το ελληνικό μπάσκετ έφτασε. Στην «Uber Arena», στο ίδιο γήπεδο που τότε ονομαζόταν «Ο2 Αrena», Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός, ύστερα από 15 χρόνια, «ντύνουν» κατά το ήμισυ το Final Four της Ευρωλίγκας με γαλανόλευκα χρώματα. Τότε είχαν τεθεί αντιμέτωποι στον ημιτελικό της διοργάνωσης, τώρα στο χέρι τους είναι να συναντηθούν στον τελικό και να φέρουν το τρόπαιο στην Ελλάδα.

Οι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν ρίχνονται πρώτοι στη «μάχη» των ημιτελικών με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (19.00), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα παίρνουν θέση στο τζάμπολ στις 22.00 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και οι δύο προπονητές λίγες ώρες πριν από τις μάχες εξέφρασαν εμπιστοσύνη στις ομάδες τους. Ο Τούρκος τεχνικός μίλησε για τον πόθο του 7ου αστεριού, ενώ ο Ελληνας στάθηκε στην τρίτη σερί παρουσία του Ολυμπιακού σε Final Four.

Οπως και πριν από έξι μήνες που είχε δώσει υπόσχεση πως ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στο Final Four, έτσι και τώρα ο Εργκίν Αταμάν έδωσε άλλη μία: «Ξέρω πως όλοι περιμένουν το 7ο αστέρι. Τους υπόσχομαι πως θα το έχουμε στο ΟΑΚΑ», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας μεγάλη ομάδα τη Φενέρ. «Τα 12 χρόνια ήταν πολλά για τον Παναθηναϊκό. Είμαστε όλοι πεινασμένοι», τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας, που παραδέχθηκε πως προσπαθεί να είναι έτοιμος ψυχολογικά και σωματικά για το ματς.

Eυρωλίγκα: Η μεγάλη μάχη αρχίζει-1
Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων φιναλίστ του Final Four πόζαραν με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας και είπαν πολλά χθες στις συνεντεύξεις Τύπου. [INTIME NEWS]

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, που πρώτη φορά παίζει σε άλλη ομάδα πλην του Παναθηναϊκού και τον αντιμετωπίζει στο πρώτο Final Four της καριέρας του, συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και έκανε λόγο για παιχνίδια της μοίρας, ενώ ο άλλος πρώην «πράσινος» της Φενέρ, Νικ Καλάθης, στάθηκε στις μικρές λεπτομέρειες που κρίνουν τα Final Four, μιλώντας για σπουδαίο ζευγάρι.

«Μηχανή νικών» χαρακτήρισε τη Ρεάλ ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ωστόσο συμπλήρωσε: «Η ομάδα μας διαθέτει πολεμιστές και είμαστε έτοιμοι. Το μυστικό μας είναι πως έχουμε παίκτες χωρίς εγωισμό, χωρίς εμπάθεια, που σέβονται ο ένας τον άλλον και τη φανέλα της ομάδας». Ο κόουτς των Πειραιωτών χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο τρίτο του σερί Final Four. «Τις δύο τελευταίες φορές ήμασταν άτυχοι και χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Μακάρι να βρεθούμε στην ίδια κατάσταση και να είμαστε πιο τυχεροί», είπε, αποκαλύπτοντας πως στο Final Four του 2009 είχε επισκεφθεί το Βερολίνο ως οπαδός του Ολυμπιακού. «Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα φέτος με γνώμονα τα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι ανίκητη. Τους σεβόμαστε, έκαναν τρομερή δουλειά, αλλά είμαστε ένα γκρουπ ανθρώπων που δεν φοβόμαστε κανέναν», ήταν τα λόγια του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου.

Ζήτησε συγγνώμη η Ευρωλίγκα

Λήξαν θεωρείται το επεισόδιο που δημιουργήθηκε από τους οπαδούς της Φενέρ κατά του Εργκίν Αταμάν και μελών της αποστολής του Παναθηναϊκού, την ώρα της άφιξης της ομάδας στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι τέσσερις φιναλίστ. Με το ελληνικό προξενείο να παρεμβαίνει άμεσα και την Ευρωλίγκα να ζητάει συγγνώμη από τον Τούρκο προπονητή και τον Παναθηναϊκό, οι τόνοι έπεσαν – κάτι που φάνηκε και στη χθεσινή media day στο Βερολίνο. Για λάθος που δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των φίλων της Φενέρ, τους οποίους σέβεται, μίλησε ο Αταμάν, δείγμα της προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι τουλάχιστον από τους «πράσινους». Ο πρόεδρος της Φενέρ, Αλί Κοτς, υποστήριξε πως ο προπονητής του «τριφυλλιού» ήταν εκείνος που εξύβρισε τους οπαδούς και όχι το αντίθετο, εκφράζοντας μάλιστα τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε το περιστατικό στον τουρκικό Τύπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT