Ο Παναθηναϊκός ένα σκαλί από την κορυφή της Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός ένα σκαλί από την κορυφή της Ευρώπης

Στο τελευταίο φύλλο της «Κ» για το 2023, ανάμεσα στους μεγάλους γρίφους για το 2024, βρισκόταν το ενδεχόμενο της παρουσίας Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκας του Βερολίνου, για πρώτη φορά μετά το 2012. Ο γρίφος λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τελευταίο φύλλο της «Κ» για το 2023, ανάμεσα στους μεγάλους γρίφους για το 2024, βρισκόταν το ενδεχόμενο της παρουσίας Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκας του Βερολίνου, για πρώτη φορά μετά το 2012. Ο γρίφος λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Αυτό που μένει τώρα να φανεί σήμερα (21.00) στην «Uber Arena» είναι εάν ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα καταφέρει την υπέρβαση, 13 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του τροπαίου.

Από την περυσινή 17η και προτελευταία θέση, με την οποία άγγιξαν τον πάτο του βαρελιού, οι «πράσινοι» έφτασαν στην όγδοη συμμετοχή τους σε τελικό της Ευρωλίγκας προσδοκώντας να ράψουν το έβδομο αστέρι στη φανέλα τους. Η μοναδική «απώλεια» ήταν το μακρινό 2001 και μάλιστα για τη Σουπρολίγκα. Ομως η Ιστορία δεν παίζει μπάσκετ.

Στον ημιτελικό με τη Φενέρ, με το εμφατικό 73-57, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τον ιδανικό συνδυασμό: παίκτες με πνευματική ετοιμότητα, που ανέδειξαν στο παρκέ το ταλέντο τους στις προσωπικές μονομαχίες και μια άμυνα που «λύγιζε» σίδερα. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να καταθέσει και απόψε κόντρα στη «Βασίλισσα», η οποία θα επιδιώξει να διατηρήσει τα πρωτεία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του μπάσκετ και να πάει το τρόπαιο για 12η φορά στη Μαδρίτη.

Οι «πράσινοι» φιλοδοξούν να κατακτήσουν για έβδομη φορά το τρόπαιο της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ.

Ο χαρακτηρισμός «μηχανή νικών», που της απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αποδείχθηκε στην πράξη. Οι «ερυθρόλευκοι» βίωσαν ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο στον δεύτερο ημιτελικό από την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και, παρότι αντέδρασαν, δεν κατάφεραν να τη λυγίσουν.

Ρεάλ και Παναθηναϊκός γνωρίζονται καλά. Αλλωστε, το «Τριφύλλι» είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που κατάφεραν να τη νικήσουν και μάλιστα στη Μαδρίτη (97-86). Η αλήθεια είναι πως όταν συναντήθηκαν, λίγο πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, οι παίκτες του Ματέο είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Final Four. Στον πρώτο γύρο, στο ΟΑΚΑ, η Ρεάλ είχε επικρατήσει με 97-86, βγάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Επιθετική ευχέρεια και πολυφωνία στο σκοράρισμα, από παίκτες με τεράστια ποιότητα, όπως ο Χεζόνια, ο Ταβάρες, ο Καμπάτσο, ο Γιουλ και ο Μούσα, που απαρτίζουν ένα πληρέστατο ρόστερ.

«Κλειδί» όπως αποδείχθηκε στην πράξη για να νικήσει κάποιος τη Ρεάλ είναι να την κρατήσει στους 80 πόντους και από την πλευρά του να κάνει ένα τέλειο παιχνίδι επιθετικά. Επίσης, να κρατήσει τον Ταβάρες μακριά από τη ρακέτα όταν αμύνεται ώστε να ελπίζει σε ριμπάουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT