Ιστορική επιτυχία για Βαβρίνκα

Ιστορική επιτυχία για Βαβρίνκα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγραψε ιστορία ο Στάνισλας Βαβρίνκα στη Μελβούρνη. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησε το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας του, το Αυστραλιανό όπεν, νικώντας το νούμερο 2 και το 1 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Τζόκοβιτς στον προημιτελικό γύρο και τον Ναδάλ στον τελικό αντίστοιχα. Εγινε έτσι ο πρώτος τενίστας πλην των Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Μάρεϊ που κυριαρχούσαν σε οποιοδήποτε γκραν σλαμ απ’ το Αμερικανικό όπεν του 2009, που παίρνει τον τίτλο σε ένα απ’ τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο.

Στον τελικό της Μελβούρνης επικράτησε του Ναδάλ με 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 και στα 28 του χρόνια κέρδισε γκραν σλαμ έπειτα από 36 παρουσίες σε Αυστραλιανό όπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Αμερικανικό όπεν. Μάλιστα, ο Βαβρίνκα έγινε ο πρώτος τενίστας που νίκησε τον Τζόκοβιτς και τον Ναδάλ σε ένα γκραν σλαμ. Πριν, μετρούσε 14 συνεχόμενες ήττες απ’ τον Σέρβο και 12 απ’ τον Ισπανό. Χάρη στην επιτυχία του «εκτοξεύθηκε» απ’ το νούμερο 8 στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Παράλληλα, έγινε για πρώτη φορά νούμερο 1 της Ελβετίας, αφήνοντας πίσω του τον Φέντερερ.

Η Κινέζα, Να Λι νίκησε τη Σλοβάκα, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα με 7-6, 6-0 και πήρε τον τίτλο των γυναικών στο Αυστραλιανό όπεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή