Τελευταίες προσπάθειες στο Σότσι

Τελευταίες προσπάθειες στο Σότσι

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή στο σλάλομ, η Σοφία Ράλλη ολοκληρώνει σήμερα τις υποχρεώσεις της στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Στο ίδιο αγώνισμα, αύριο, θα αγωνιστούν οι Κώστας Συκαράς και Μασιμιλιάνο Βαλκαρέντζι, οι οποίοι θα είναι οι τελευταίοι εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση.

Στόχος των αθλητών μας είναι να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να έχουν ένα καλό πλασάρισμα στα αγωνίσματά τους. «Σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αποτέλεσε για εμάς εμπειρία ζωής» είπαν οι πρωταθλητές μας.

Στις τρεις θέσεις του ολυμπιακού βάθρου, στο σκι αντοχής ανδρών, βρέθηκαν Γάλλοι αθλητές. Το χρυσό κατέκτησε ο Τζιν Φρέντερικ Τσάπιους, το οποίο είναι και το πρώτο της συλλογής του.

Οι Νορβηγοί συνέχισαν και χθες τη συλλογή διακρίσεων. Στο ομαδικό του σύνθετου βορεινού πήραν την πρωτιά και άφησαν στη δεύτερη θέση τους Γερμανούς και στην τρίτη του Σουηδούς.

• Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι φίλοι του χόκεϊ στον πάγο περιμένουν τους σημερινούς ημιτελικούς των ανδρών. Μπορεί για τους διοργανωτές να αποτέλεσε πλήγμα ο αποκλεισμός της αγαπημένης ομάδας των Ρώσων οι φίλαθλοι, όμως, θα αποζημιωθούν σήμερα από τα… ντέρμπι των γειτόνων. Η Φινλανδία θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία και ο Καναδάς την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στην ιστορία του θεσμού, ο Καναδάς έχει κατακτήσει οκτώ χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα, οι ΗΠΑ δύο χρυσά, οκτώ ασημένια και ένα χάλκινο, η Σουηδία δύο χρυσά, δύο ασημένια και τέσσερα χάλκινα και η Φινλανδία δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια. Χθες, η Ελβετία νίκησε τη Σουηδία με 4-3 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών.

• Στο κέρλινγκ των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Καναδάς που νίκησε τη Σουηδία με 6-3 και το χάλκινο η Μεγάλη Βρετανία (επικράτησε της Ελβετίας με 6-5). Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του Καναδά από τότε που το κέρλινγκ προστέθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα (1998).

• Στον πίνακα των μεταλλίων, η Νορβηγία προηγείται με 10 χρυσά, τέσσερα ασημένια και επτά χάλκινα, ακολουθούν η Γερμανία με 16 (8-4-4), οι ΗΠΑ με 23 (7-5-11), η Ρωσία με 22 (6-9-7), ο Καναδάς με 19 (6-9-4) και η Ολλανδία με 22 (6-7-9).

• H Aμερικανίδα Λόρεν Γουίλιαμς, μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο μπομπσλέι, μπήκε στην «ομάδα» των αθλητών που έχουν πάρει μετάλλιο και σε θερινούς και σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 30χρονη έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Λονδίνου, ως μέλος της ομάδας 4Χ100 ενώ το 2004, στην Αθήνα, είχε έρθει δεύτερη στα 100 μ. «Εκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και βοήθησα τη χώρα μου», δήλωσε η Ολυμπιονίκης.

• Η Διεθνής Ομοσπονδία του σκι πιέζει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να ενταχθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα των επόμενων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (2018) το ομαδικό αγώνισμα του αλπικού σκι. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Πιονγκ Τσανγκ (Νότια Κορέα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή