Το ποδόσφαιρο βυθίζεται στον βούρκο

Το ποδόσφαιρο βυθίζεται στον βούρκο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ο Μισέλ Πλατινί αποφάσιζε να μείνει δύο μέρες παραπάνω στην Ελλάδα για να γεμίσει το Σαββατοκύριακό του με λίγο ποδοσφαιρικό θέαμα από τον μαγικό κόσμο της Σούπερ Λιγκ, αποκλείεται να έκλεινε το ταξίδι του με αναφορές στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου που τόσο περιχαρής διαπίστωσε. Ειδικά αν ο πρόεδρος της UEFA αποφάσιζε να βγει στους δρόμους και να μιλήσει με τον απλό κόσμο, σε μερικά λεπτά θα είχε αντιληφθεί ότι απέχει πολύ από την αλήθεια αυτό το «υπάρχει ένας σύλλογος που έχει κάνει βήματα μπροστά, πρέπει και οι άλλοι σύλλογοι να προχωρήσουν» που μερικοί στενοί συνεργάτες του τον συμβούλεψαν να δηλώσει. Και με τον απλό κόσμο να μη μιλούσε, ο κ. Πλατινί εύκολα θα υποπτευόταν ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» αρκεί να άκουγε τη χθεσινή δήλωση του Ζοσέ Πεσέιρο «δεν μπόρεσα να πάρω το πρωτάθλημα, αφού στην Ελλάδα το παίρνει μόνο ο Ολυμπιακός», με την οποία ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού έδωσε μια πιο λεπτή διάσταση στο κλασικό δόγμα Σπάθα (sic): «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πα να…». Η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ήταν η πιο επεισοδιακή της χρονιάς, με βόμβες «εδάφους – αέρα» να ταρακουνάνε συθέμελα τη Λεωφόρο, τη Ριζούπολη και το γήπεδο του Πλατανιά. Θύματα των απροκάλυπτων διαιτητικών λαθών, πράξεων και παραλείψεων, ήταν για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων και ο Αρης, τρία από τα πλέον ιστορικά σωματεία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Στη Λεωφόρο και σε ένα ματς που δεν έκρινε κάτι πολύ σημαντικό ούτε είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού παρακολούθησαν αποσβολωμένοι το «one man show» του διαιτητή Δελφάκη, δεχόμενοι στο τέλος και απρόκλητη επίθεση με χημικά από την αστυνομία όταν μερικές δεκάδες απ’ αυτούς στήθηκαν έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών για να διαμαρτυρηθούν.

Στη Ριζούπολη, ο διαιτητής Αμπάρκιολης έδωσε νέα διάσταση στον όρο «εφεύρεση πέναλτι» και καταδίκασε τον Απόλλωνα σε μια οδυνηρή ήττα που μπορεί και να σημάνει μια ολόκληρη κατηγορία, δίνοντας παράλληλα το φιλί της ζωής στον Πανιώνιο. Ηταν ένα σκληρό «μήνυμα» στον ιδιοκτήτη του Απόλλωνα Σταμάτη Βελλή, ο οποίος δεν το άφησε αναπάντητο. Οι δημόσιες αναφορές του ότι «το σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ομάδες με μεγάλα προβλήματα που προκειμένου να μείνουν ζωντανές, δε θα “κουνηθούν” ποτέ και σε κανέναν», προκάλεσαν τρομερή αίσθηση, όχι γιατί δεν έχει αντιληφθεί ο πολύς κόσμος το τι γίνεται, αλλά γιατί ελάχιστοι παράγοντες έχουν το θάρρος να καταγγείλουν επώνυμα το σάπιο κατεστημένο. Στα Περιβόλια, ο Αρης γνώρισε μια εξοντωτική ήττα με ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ. Δεν έχασε μόνο με κάλπικο τρόπο το παιχνίδι, έχασε και δύο παίκτες του με κόκκινες που προμηνύουν βαριά τιμωρία σχεδόν μέχρι το τέλος της περιόδου, έχασε και τις ελάχιστες ρεαλιστικές ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Πέρα από τον Αρη, οι λεπτές κεραίες της αθλητικής δικαιοσύνης θα συλλάβουν και τον Παναθηναϊκό με τον Απόλλωνα, ακολουθώντας ξανά τη βιβλική ρήση «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή