Ετοιμος να ρισκάρει ο ΠΑΟΚ στη Λισσαβώνα

Ετοιμος να ρισκάρει ο ΠΑΟΚ στη Λισσαβώνα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις του εκτός έδρας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές (Βιγιαρεάλ, Ραπίντ Βιέννης), έχει πανηγυρίσει προκρίσεις (Φενερμπαχτσέ) και θέλει να μπει σήμερα (22.05) στο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας για τον επαναληπτικό του 0-1 της Τούμπας κόντρα στην Μπενφίκα έχοντας ως «όπλο» αυτήν την άκρως θετική παράδοση.

Για να καταφέρει να προκριθεί θα πρέπει να ρισκάρει. Αυτό τόνισε χθες αρχικά ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους και μαζί του συμφώνησε λίγη ώρα αργότερα και ο Χουμπ Στέφενς. «Ο κύριος Στέφενς ξέρει τα ρίσκα που θα έχει. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν εμπειρία, οι περισσότεροι από αυτούς παίζουν στην Εθνική, δεν σημαίνει τίποτα που κερδίσαμε 1-0, είναι επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να προσέξουμε», είπε ο Ζέσους, ενώ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση αυτή απάντησε πως «νομίζω ότι πρέπει να ρισκάρουμε, το σκορ είναι ήδη 1-0 υπέρ της Μπενφίκα».

Απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του για τον σημερινό επαναληπτικό, για το αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει ανοικτά κυνηγώντας από το πρώτο λεπτό το γκολ: «Περίμενα αυτή την ερώτηση, ας το αφήσουμε να είναι έκπληξη, όπως είπα και πριν από το πρώτο παιχνίδι» και αστειεύτηκε όταν ρωτήθηκε πώς θα σταματήσει την Μπενφίκα: «Θα κατεβούμε με 14 παίκτες αλλά νομίζω ότι δεν θα μας αφήσει ο διαιτητής».

Ρωτήθηκε πόσο δύσκολο είναι το ψυχολογικό κομμάτι για τους παίκτες μετά το 0-1 στην Τούμπα και απάντησε: «Είναι η δουλειά μας να δώσουμε την ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές, ξέρουμε ότι χάσαμε. Είχαμε καλή οργάνωση στο παιχνίδι εκείνο, και τώρα πρέπει να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάρουμε ρίσκα».

Παρών στην Πορτογαλία είναι και ο Ιβάν Σαββίδης για να παρακολουθήσει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την ανατροπή. Πώς θα επιτευχθεί αυτή; «Νομίζω ότι η Μπενφίκα είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα που προσπαθεί να βρει χώρους στα μετόπισθεν. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς για να μη δώσουμε χώρους, θα βρούμε δύο – τρεις ευκαιρίες στο παιχνίδι, πρέπει να τις κυνηγήσουμε με υπομονή και να βρούμε το γκολ», επισήμανε ο Μαντούρο, από τους πιο έμπειρους παίκτες του «Δικέφαλου», προσθέτοντας: «Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε τον εαυτό μας, να έχουμε καλή οργάνωση καλή λειτουργία, καλή αμυντική συμπεριφορά και να προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει μόνο να το λέμε αλλά και να το κάνουμε στο γήπεδο».

Για την Μπενφίκα είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι και λόγω του πρόσφατου θανάτου του Μάριο Κολούνα, μιας από τις πιο εμβληματικές μορφές της ομάδας. Ο Ζέσους υποστήριξε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα βάλουμε τα δυνατά μας. Είναι πολύ σημαντικό το πρωτάθλημα, μας ενδιαφέρει αλλά θέλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας για ένα καλό παιχνίδι».

• Οι υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων ματς): Γκενκ – Ανζί (0-0), Λιόν – Τσερνομόρετς (0-0), Τότεναμ – Ντνίπρο (0-1), Βαλένθια – Ντιναμό Κιέβου (2-0), Φιορεντίνα – Εσμπιεργκ (3-1), Τράμπζονσπορ – Γιουβέντους (0-2), Αλκμααρ – Λίμπερετς (1-0), Ζάλτσμπουργκ – Αγιαξ (3-0), Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Πόρτο (2-2), Λουντογκόρετς – Λάτσιο (1-0), Βασιλεία – Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-0), Σεβίλλη – Μάριμπορ (2-2), Ρούμπιν Καζάν – Ρεάλ Μπέτις (1-1), Νάπολι – Σουόνσι (0-0), Σαχτάρ – Πλζεν (1-1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή