Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με βαριά ήττα στο Ντα Λουζ από την Μπενφίκα, με σκορ 3-0. Αποκλείστηκε στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αν και το τελικό σκορ μπορεί να θεωρηθεί «άδικο», γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης δέχθηκε και τα τρία γκολ όταν έμεινε με 10 παίκτες από την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη στο 69΄.

Στο 70΄ ο Γκαϊτάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 78΄ ο Λίμα με πέναλτι και στο 79΄ ο Μάρκοβιτς με πλασέ διαμόρφωσαν το 3-0. Ο «Δικέφαλος» είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και να αλλάξει τη μορφή του παιχνιδιού. Η πρώτη ήταν στο 14΄ όταν το μακρινό σουτ του Λούκας δεν απέκρουσε σωστά ο Αρτούρ και η μπάλα για εκατοστά δεν πέρασε τη γραμμή. Η δεύτερη ήταν στο 53΄ όταν από κόρνερ του Λούκας, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά και ο Μαντούρο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμεζ, Σάλβιο (60΄ Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν, Καρντόσο (60΄ Λίμα), Τζούρισιτς (79΄ Ροντρίγκο).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (74΄ Βούκιτς), Ολίσε (46΄ Στοχ, 83΄ Νίνης), Αθανασιάδης.

• Η πρόκριση της εκπληκτικής Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία, επί της Λάτσιο (νίκη στην Ιταλία με 1-0 και ισοπαλία χθες με 3-3), ξεχώρισε στις χθεσινές αναμετρήσεις: Οι υπόλοιπες ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ: Ζάλτσμπουργκ, Πόρτο, Βασιλεία, Σεβίλλη, Ρεάλ Μπέτις, Νάπολι, Πλζεν, Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ανζί, Λιόν, Αλκμααρ, Τότεναμ.

• Τις προτάσεις που είχε καταθέσει στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό δημοσίευσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνοπτικά:

1. Ριζική αλλαγή στον τρόπο εκλογής του Δ.Σ. της ΕΠΟ, με στόχο την εκλογή αντιπροσωπευτικών και όχι συντεχνιακών διοικήσεων.

2. Εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού από την αρχή ώς το τέλος των πρωταθλημάτων.

3. Επαναφορά εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ, ένα μοντέλο που είχε αποτελέσματα στο παρελθόν και που εγκαταλείφθηκε χωρίς προφανείς λόγους.

4. Συμμετοχή ανεξάρτητων προσώπων υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης στην ισχυροποίηση του ρόλου της ΕΕΑ.

5. Επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της διαιτησίας με σχηματισμό ΚΕΔ κοινής αποδοχής.

6. Γενναίες και ρεαλιστικές ρυθμίσεις και παράλληλος ενδελεχής έλεγχος ώστε και τα έσοδα του κράτους να διασφαλίζονται, αλλά και η βιωσιμότητα των ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή